YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,15
  • BIST
    %-0,05
19 Mayıs DEĞERLERİMİZ

19 Mayıs DEĞERLERİMİZ

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI” GİBİ MİLLÎ DEĞERLERİMİZ

Her milletin kendine has önemli günleri olur ve bu günler için birçok etkinlikler hazırlanır. Bu etkinlikler, o milletin millî ve manevi değerlerini yaşatıp yansıtır. Yapılan programlarla aramızdaki bağlar kuvvetlenir, geçmişimizle olan bağlarımız güçlenir. Tarihini bilmeyen, tanımayan milletlerin yok olması müstahaksa; tarihini bilen, yüce değerleri ve bayramları olan milli bağları kuvvetli topluluklarınsa ebediyete kadar var olması haktır.
Yaklaşan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı diğer bayramlarımız gibi bizim değerli günlerimizden biridir, hatta kurtuluşun ilk adımı olduğu için en önemlisidir. Çünkü bu anlamlı gün, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün şahsında bugün,  Türk milletinin bağımsızlık harici her türlü yönetim şekline baş kaldırdığı anlamlı bir gündür. Bugünle milletin makûs talihi değişmiş, millet iradesinin hâkim kılındığı bugünü Atatürk; Cumhuriyetimizin biricik koruyucuları Türk gençliğine emanet etmiştir.
Bu değerli günleri kutlamak sadece gençlerimizin statlarda bayrak flama sallamasıyla değil; hepimizin birinci vazifesi olmalı. Bu günler vesilesiyle milli hassasiyetimizi en üst seviyelere ulaştırmalıyız. Hele de şu son yaşadığımız olaylardan sonra bazı şeyler çok açık şekilde karşımıza çıkıyor. Reyhanlı’daki patlama olayı, milletimizin sağduyusuna yapılan bir yoklamadır aslında. Çok şükür ki insanımız artık bunun gibi dış mihraklı operasyonları tanıyor ve ona göre sağduyulu davranıyor. Ama böyle tepkisiz kalmak yetmez, birliğimizi de pekiştirmek için Atatürk’ün gençlere emanet ettiği 19 Mayıs Bayramları gibi günlerde gerçekten bir ve diri olduğumuzu da göstermeliyiz dosta düşmana.
Atatürk, “Türk çocuğu, çok zekisin, bu belli; fakat zekânı unut, daima çalışkan ol.” derken zekâ ile çalışmanın farkını vurgulamıştır aslında. Bizler millet olarak gerçekten zekiyiz; fakat çok tembeliz çok. Bunu kabul etmek lazım ve bir an önce çalışkan olmamız lazım. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.
Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade”nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki: her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan, elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.
Bugünleri milli benliğimizi korumak, insanlarımız arasında sıkı bağlar kurmak, atalarımıza duyulan sevgi ve minnet duygularının bir ifadesi olarak bilmek gerekir. Atalarımız bize bu toprakları emanet edebilmek için canlarını, namuslarını hatta en kutsal değerlerini feda etmişlerdir. Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Herkesin, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapabilmesi dileğiyle şimdiden GENÇLİK BAYRAMINIZI kutlarım… Selam ve saygı ile…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji