YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,24
1950 model traktöre 20 bin lira harcadı

1950 model traktöre 20 bin lira harcadı

Yerköy ilçemizde yaşayan bir kişi, bin TL değerindeki hurda halindeki traktöre 20 bin lira harcadı.

02102013traktorYerköylü Ziraat Mühendisi Buğra Hazinedaroğlu, 1950 model 28’lik Massey Ferguson traktörün fabrikadan çıkış fotoğraflarını bularak komple bakım yaptırdı.
Tam bir traktör hastası olan Yozgatlı ziraat mühendisi Buğra Hazinadaroğlu,”Önceden beri böyle eski traktöre meraklıydık. Kendim ziraat mühendisiyim. Araştırdık Samsun Bafra’da bir köyde bulduk. 30 senedir garajında yatıyormuş. Atıl vaziyetteydi, oradan satın alıp getirdik memleketimize internetten fabrikadan çıktığı ilk fotoğrafları bulduk” dedi.
Bakım ve onarımında büyük bir eziyet çektiklerini ifade eden Hazinedaroğlu, “Bütün parçalarını orijinal taktırdık. Hobi amaçlı aldık tarihi eser amaçlı aldık. Arazide kesinlikle kullanmayı düşünmüyoruz. Zaten kendimiz çiftçilik yapıyoruz büyük traktörlerimiz de var. Fakat bizim nazarımızda büyük traktörlerden daha değerli. Bunu garajda muhafaza ediyoruz. Arada sırada gezmek için kullanıyoruz. Traktörümüzden memnunuz her şeyi ilk günkü gibi orijinal halde yapıldı. Saat gibi çalışıyor. Epey ilgi topluyor. Buda haliyle insanı mutlu ediyor. Çarşıya çıktığımızda insanlar tepemize yığılıyor. 1950 model traktörümüz, 28lik Massey Ferguson olarak adlandırılıyor. Üzerinde dizel motor var. 1950 den sonra dizel olarak üretime geçti fabrika. Kendi orijinal motorudur. Bize yaklaşık olarak 20–25 bin liraya mal oldu. Bütün parçalarını orijinal taktırdık” şeklinde konuştu.
Atıl bir vaziyette sanayiye geldiğimi ifade eden sanayi ustası Hacı Şeker ise
“Atıl bir vaziyette bu traktör bizim atölyemize geldi. Bunu da biz bir hafta 10 gün içerisin de genel bakımlarını yaptık, şanzımanını hidroliğini lastiklerin falan bakımlarını yaptıktan sonra boyacıya gönderdik. Kullanılabilir bir vaziyete geldikten sonra tekrar bize kontrol için geldiler. Şimdi tekrar motorun kontrolünü yapacağız kullanılacak vaziyete getirdik” dedi.
Müşterilerinin istedikleri şekilde traktörün bakımlarını yaptığını belirten Şeker, “1950 model traktörün tamiratı yaklaşık 15 gün sürdü. Tabi bu ön takım direksiyon şanzıman atıl bir vaziyette atıldığı için bir de havalardan dolayı yağmur kar altında kaldığından dolayı bazı yerlerinde çürüme falan olduğundan dolayı kimisini tamir ettik kimisini değiştirdik. Çoğu parçalar antika bir traktör olduğu için paçaları biz kendimiz burada ustaların sayesinde biz yaptık. Bulabildiğimiz yedek parçaların da yenisini taktık, bu vaziyete getirdik. Fabrikadan çıktığı halde şuanda her tarafı çalışır vaziyette” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
1950 model

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji