YouTube

  • DOLAR
    %0,43
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,38
  • BIST
    %-0,06
2012 Yılı Meyvecilerin yılı oldu

2012 Yılı Meyvecilerin yılı oldu

Türkiye’nin meyvecilik sektöründe gelişen illerinden bir tanesi olan Yozgat’ta yılın ilk ürünü alınmaya başladı. Kentte Valilik kanalıyla kurulan soğuk hava deposu, meyvecilik sektörünün gelişmesine önemli bir etken olarak görülüyor.
02072012domatesYozgat’ta İl Özel İdaresi kanalıyla başlayan ‘Kabalı Meyvecilik Projesi’, yeni üreticilere ilham verdi. Sayıları hızla artan meyve bahçelerinde üretilen kayısı, şeftali, ceviz gibi ürünlerde yılın ilk hasadına sayılı günler kala Yozgat Valiliği tarafından modern teknoloji ile kurulan soğuk hava deposu her yıl çürüdüğü için çöpe atılan meyvelere hayat verecek.
Yozgat’ın Yerköy İlçesi Sekili bölgesindeki verimli topraklarda kurulan meyve bahçelerinde yetişen ürünlerden il mahsulü almaya hazırlanan üretici, devlet desteğinin gereçek üreticiye ulaşması halinde kapasitenin daha da artacağına inanıyor.  Yurt dışından gurbetçi vatandaşlardan Ahmet Karaaslan, kurduğu meyve bahçesinde Yozgat’ın ufkunu açacak çeşit ve lezzette meyveler üretmeye başladığını söyledi.  İlk başlarda yaşadığı acemiliğin zamanla atarak meyve çeşidini arttırdığını söyleyen Karaaslan, kentte ilk defa valilik kanalıyla kurulan Soğuk Hava Deposu’nun yıllardır çürüdüğü için meyvelerin ucuza satılmasının ya da çöpe atılmasının önüne geçeceğini söyledi.
SOĞUK HAVA DEPOSU
Yozgat Valisi Necati Şentürk, ORAN kaynaklarında da istifade edilerek 10 bin metre kare alan üzerine kurulan modern soğuk hava deposunun 622 bin liraya mal olduğunu söyledi.
Vali Şentürk, soğuk hava deposu ile bölgedeki meyve ve sebzeciliğin gelişeceğini belirterek; “maksadımız bu bölgedeki özellikle merkez Musabeyli ve Yerköy Bölgesindeki elma üretimine daha uygun fiyatlarla satmak, belirli bir süre onların muhafazasını sağlamak. Ve fiyat düşmesine engel olmak, yani öldü fiyatına satılmasını engellemek maksadıyla yaptık. Muhtemelen yönetimini özel sektöre bırakacağız. Ama modern bir tesis oldu, son derece günün teknik şartlarına uygun yani dünyada modern ülkelerde yapılan soğuk hava depolarının teknik özelliklerini de taşıyor” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji