YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,46
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %0,51
66 aylıklar ders başı yaptı

66 aylıklar ders başı yaptı

Yerköy ilçemizde yaklaşık 5 yüz 55 birinci sınıf öğrencisinin ders başı yaptığı uyum haftasında, minik öğrenciler kadar velilerde büyük heyecan yaşadı. 
10092013egitimOkullarda uyum eğitimi alacak olan minik öğrenciler tüm yurtta olduğu gibi Yerköy ilçemizde de ders başı yaptı.
2013–2014 Eğitim-Öğretim döneminde, Anaokulu ve ilkokul 1. sınıfa ilk adımını atacak öğrenciler oryantasyon (uyum) eğitimi sebebiyle bugün okula başladığını ifade eden Yerköy ilçe kaymakamı Nevzat Şengök, “Heyecanlı oldukları gözlenen minikler, okulun ilk haftasında oyun, müzik, resim gibi etkinlikler yapacaklar, okulu ve arkadaşlarını tanıyacaklar.
1. sınıf öğrencilerin eğitime başladığı bugünde hem ilçe kaymakamı olarak hem de 1. sınıfa başlayan bir öğrencinin velisi olarak bizlerde aynı heyecanı yaşıyoruz.
Öğrencisi olmayan okullarımız suyu çekilmiş diyar misali bir anlam ifade etmiyor. İnşallah 2013–2014 eğitim ve öğretim yılı ülkemiz için, ilçemiz içinde güzelliklere vesile olur. İnanıyorum ki kazasız belasız ve bol başarılı bir yıl geçiririz. Tabii bunda öğretmenlerimizin, idarecilerimize büyük bir görev düşüyor. İdarecilerimiz ve öğretmenlerimiz gayret gösterdiği bir eğitimin başarıya ulaşmaması ihtimali bulunmamakta.
Tabii birinci sınıf öğrencilerimi uyum adı altında okullarına bir hafta önce başladılar. Buda güzel bir uygulama zira öğrencilerimiz okulun yerleşkesini düzenini bir hafta içerisinde öğrenecekler ve adaptasyon süresini en kısa sürede atlatacaklardır. Namık Kemal ilköğretim okulumuzda 6 tane 1’inci sınıfımızı gezdik. Ve çocuklarımız eskisi gibi ağlayan, gözyaşı döken öğrenci sayımız oldukça az.
Buda tabi artık velilerimizin eğitime ve öğretime çocuklarımızı hazır hale getirdiklerinin bir göstergesi. Anaokulları da bu konuda büyük bir etken ben Yerköy’deki bütün velilerimize özellikle anaokulu çağındaki velilerimize çocuklarını mutlaka en yakın anaokuluna kaydettirip, çocukların ilkokula adaptasyon sürecine biran önce başlamalarına temenni ediyorum.
Tekrar ülkemiz için, ilimiz için ilçemiz için 2013–2014 eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun bol başarılı bir yıl olsun temennilerinde bulunuyorum. Ben tüm velilerimize ve çocuklarına sağlıklı bir ömür diliyorum”  şeklinde konuştu.
Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ise ilçe genelinde bugün uyum haftası kapsamında okula başlayan yaklaşık 5 yüz 55 öğrencinin bulunduğunu ifade ederek minik öğrenciler ile velilerin mutluluğunu paylaştıklarını söyledi.
Yavuz, “Okulla yeni tanışacak anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için, bir hafta süreyle “Uyum eğitimleri” verilecek. Annelerinin eşliğinde okula başlayacak olan minikler, ilk hafta oyun, müzik, resim gibi etkinlikler yapacaklar, okulu ve arkadaşlarını tanıyacaklar. Birinci haftadan sonra çocukların uyumuna göre, annelerin eşlik etmesine son verilebilecektir” dedi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Anaokulu Bu Deki Eden Ilk

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji