YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
7–19 Yaş Aile Eğitimi Programı sona erdi

7–19 Yaş Aile Eğitimi Programı sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü ve Türkiye genelinde dört yıldır gittikçe yaygınlaşan “7–19 Yaş Aile Eğitimi Programı”, sonara erdi.
22052013719İlk Öğretim ve Ortaokul velilerine 7–19 yaş aile eğitimi kapsamında “Çocuklarla iletişim kurmak” konulu öğrencilerin verimli ders çalışmasını sağlamak, sınav kaygısını gidermek için düzenlenen eğitim çalışması düzenlenen törenle sona erdi.
Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezinin İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu velileri ile başlatılan eğitim programı sertifika dağıtım törenine Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca, okul müdürleri ve aileler katıldı.
Açılış konuşmasını yağan, Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Psikolojik Danışmanı Mustafa Yılmaz, meslek sahibi olmak ve mesleğin vermiş olduğu yükümlülükleri yerine getirmede zaman içinde öğrenilebilir ve telafisi olabileceğini ifade etti.
Toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı olan ve geleceğin şekillenmesinde aile çok önemli bir yer tuttuğunu belitten Yılmaz, “Anne- babalık 24 saat ve ömür boyu süren bir roldür. Diğer mesleklerde deneme-yanılma uygulanabilir. Ancak anne-babalık mesleğinde deneme-yanılmaların sonucu ne yazık ki çok ciddi sorunlara neden olmaktadır. Aileler çocuk eğitiminin zor ve güç olduğunu unutmamalılar.
Bu sebeple İlçemizde Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak 7–19 yaş aile eğitimine büyük bir özveriyle, çocuklarını daha iyi yetiştirmek onlarla daha sağlıklı iletişim kurmak adına tüm işlerini güçlerini bırakarak 8 hafta boyunca programa katılan kıymetli velilerime bir kez de sizlerin önünde teşekkür etmek istiyorum.  Çünkü Çocuk gelecektir, Çocuk yarındır. Geleceğin çocuklarını böyle güzel eğitimlerin süzgecinden geçirerek yarınlara taşıyan annelerin çocukları, ne mutlu size.
Kursumuz 8 hafta sürmüştür. Katılımcılar nerdeyse hiç devamsızlık yapmadan kurslara katılmışlardır. Bu da toplumumuzda ailelerin çocuk eğitiminde çağın şartlarına ayak uydurabilmenin ne kadar zor olduğunun farkında olduklarının bir göstergesi. Yerköy ilçemizde okullarımızdan gelecek taleplerle kurslarımız devam edecektir.”dedi.
7-19 Yaş Aile Rehberliği Programı, 7 ile 19 yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin; çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık yaratmak ve ailelerinin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda geliştirilmiş bir aile eğitimi programıdır.
Programa katılan ebeveynler, Ergeni tanımak, İletişim, Birlikte büyümek, Aile tutumları, Riski yönetmek, Olumlu davranış kazandırma,  Uzlaşabilmek ve Geleceği planlamak gibi 8 farklı konuda eğitim görmüşlerdir.”dedi.
Yılmaz’ın konuşması sonrasında 8 hafta süren eğitim programında 24 aileye Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca tarafından katılım sertifikaları dağıtıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji