YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %1,39
  • BIST
    %3,10
Ahlaki kirlilik

Ahlaki kirlilik

Toplumumuz kirleniyor, kirli toplum haline geliyor. Kirlenme önce Avrupa`da başladı. Soygun, vurgun,talan, kız kaçırma, ırza tecavüz, öldürme haberlerini duyardık.
Bu kirlenme adım adım ilerledi tüm Avrupa`yı kapladı, sonra Müslüman ülkelere, daha sonra da tüm dünyaya yayıldı. Kirli bir toplum, kirli bir dünya haline geliverdik. Şimdilerde artık dünyadan kirlilik haberleri geliyor. Öldürme, kaçırma, ırza tecavüz, fuhuş, soygun ve akla hayale gelmeyecek ahlak dışı davranışlar… Neredeyse olağan haberler haline geliverdi.
Sizi bilmem ama beni korkutuyor bu denli kirlilik haberleri. Çünkü tarih okuduk, tarihten ibret almak durumundayız. Kirlenen ve ahlaksızlığı belgelenen toplumları okuyoruz. Hepsinin sonu hüsranla bitmiş, hepsi de helak olup gitmişler. O meşhur deterjanda temizleyememiş onları!..Toprak ve sudan başka temizlik yaramamış onlara… Ad ve lut kavmini helak eden toprak. Nuh Aleyhisselamın uyarılarını dinlemeyen azgın kavmini de su temizleyivermiş.
Sanırım bu örnekleri benden daha iyi biliyorsunuzdur.
Günlerdir çıkan TV ve gazete haberleri içimizi karartıyor. Çocuk kaçıranlar, çocuk yaştaki masum yavruların ırzına geçip öldürenler, kadın kesenler, doğrayıp çöp kutusuna atanlar, toplu katliamlar, uyuşturucu ticareti yapanlar, ahlak dışı olaylar, fuhuş sektörünün yaygınlaşması derken gerçekten de kirliliği ayyuka  çıkmış bir toplum haline geliverdik.
Artık Amerika, Avrupa toplumu değil doksan dokuzu Müslüman diye övündüğümüz Türk toplumu da bu kirliliğin içinde debeleniyor. Korkum da bunun içindir ya… Türk ve Müslüman alemine örnek gösterebileceğimiz bizim toplumumuz da maalesef kirlenmeye başlamıştır. Kirlenmek ne kelime utanç duyacağımız hadiseler duymaya, okumaya başladık. Bugün mü başladı, tabii ki hayır yıllar önce…
Gökteki melekleri utandıracak hale gelen bu hadiseleri yüzümüz kızarmadan izlemeye, seyretmeye başladık. “Allah`ım içimizde ki beyinsizler yüzünden bizi helal eder misin?” diye hayıflanıyorum, korkuyorum. Çünkü azgın kavimlerin sonucu maalesef hep felaket olmuş, ibreti alem için başına bir bela musallat edilmiş. Onun için dua ediyorum: “Allah`ım içimizdi ki kötüler, ahlaksızlar, sapıklar ve azgınlar yüzünden bizi helak etme, bizi onların kötülüklerinden koru, muhafaza et!” diye.
“Bir kötünün yedi mahalleye zararı vardır” diye bir atasözümüz vardır. Artık her mahallede birden çok kötü, kötüler türediği için mahallelerden, sokaklardan, caddelerden akan kirlilik hepimizi utandırır hale gelmiştir. “Bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın!” anlayışı ile bugün hepimize değen yılanlarla karşı karşıya kaldık. Bunlar sizi korkutmuyor mu?
Bu kötülerin, kötülüklerin sizin çocuğunuza bulaşmayacağından, zarar vermeyeceğinden nasıl emin olacaksınız? Hatta onları kandırıp, kötü emellerine alep edip kötüler, kirliler arasına sokmayacaklarından nasıl emin olacaksınız? Sizi bilmem ama, beni korkutmaya, endişelendirmeye, tedirgin etmeye başladı.
Konu döndü dolaştı, toplumun kirlenmesine geldi. Bir yandan da televizyondan bu haberleri izliyorduk. Bir gazeteci dostumuz Yozgat`ta ki duydukları bu kirliliği anlattı.
Affedin, aile içi şiddetten, tecavüzden, baskıdan söz ederek bir çok örnekler verdi. Alkol, uyuşturucu, kadın ticareti, ırza geçmeler, yakınlara yapılan tecavüz hadiselerini anlattı.
Anneye, kız kardeşe, geline,toruna yapılan tecavüzleri anlatınca Yozgat`ta mı? diye sormak zorunda kaldık. Evet maalesef Yozgat`ta da bunlar olağan hale geldiyse ateş bacayı, binayı sarmış toplum gırtlağına kadar kirlenmiş demekti!..
Kirliliği, pisliği, rezaleti daha fazla telaffuz edip midelerinizi daha fazla bulandırmak istemiyorum. Bunlar gerçekse ki maalesef gerçek ve doğru sahiden de bizim toplumumuz kirlenmeye başlamıştır. Tehlike çanları çalmaya başlamıştır, korkmak, tedirgin olmak, hatta uyanmak, ayağa kalkmak zamanı gelmiş geçmektedir.
Kirliliğin nedeni eğitimsizlik, cehalet ve uygar yaşamdan ayrı kalmadır. Bunda biz eğitimcilerin vebali, sorumluluğu ve günahı büyüktür. Kirlenme cehaletle başlamışsa, eğitim ordusu nerde demek geliyor içimden. Bu eğitim ordusu sorumluluktan kaçamaz vebalden kurtulamaz..
Kötülükler sizi boğmadan siz kötülere karşı tedbir alın dedim. Biz ne yapabiliriz diyenleri duyuyorum. Nemelazımcı, bana ne, benden uzak gitsinler demekle olmuyor. Size de mutlaka bulaşacak ve sizi de can evinizden kötüler vuracaktır. Onun için toplum olarak uyanma, tedbir alma durumundayız.
Siyasilere gelince, onlara da söylenecek çok sözümüz var, şu çekişmeyi bırakın, ahlaksızlığa, çirkinliğe karşı tedbir alın durdurun şu pislikleri…!

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. nekadar hastalıklı bir yazı.. demek bütün kötülükler avrupadan geldi öylemi müslüman ülkelere. tabi canım zaten oğlancılıkta avrupadan ensestte avrıpadan herşey avrupadan biz çok masumuz çok temiziz. bizi avrupa olacak deyyuslar kirletti biz çok masumuz abi:(:(

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji