YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %1,19
  • BIST
    %-0,06
Anıtkabir'den İzlenimler

Anıtkabir'den İzlenimler

Bir bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır. Bir vatanı vatan yapan uğrunda ölen varsa vatandır.
Tarihimiz destanlarla iç içe günümüze gelmiştir. Türkün destanı Anadolu; yla sınır kalmamış dünyanın hemen her köşesinde diller destan olmuştur.
Geçtiğimiz günlerde anıtkabire gittim atanın huzuruna çıktım. Deyim yerindeyse, Anıtkabire aslanlı yoldan giriş yaparak anıta doğru ilerledik.
Aslanlı yol denilmesini merak ederek görevliye sordum aldığım cevap ise Türk e yakışır bir cevaptı. Gücü ve kudreti simgelediği için aslanlı yol denilmiştir. Aslanlı yol çok geniş ve mermerlerle yapılmış bir alan halka açık olan bu yol aynı zamanda devlet erkânı da törenlerde bu yolu kullanır.
Atanın huzuruna çıkıp bize çok güzel modern bir ülke bıraktığı için kendisine saygılarımı sevgilerimi sundum. Oraya gelen ziyaretçilerin birçoğu gözyaşlarını tutamayarak ağlayan insanları gördüm.
Özellikle bunu en çok yaşlı insanlarda gördüm. Atayı sadece Türkler ziyaret etmiyor en çok yabancı ülkelerdeki insanlar ziyaret ediyor ve Atatürk e inanılmaz bir sevgileri var ki bunları gözlerinden anlamak mümkün. Atayı ziyaret ettikten sonra misakı milli kulesine geçerek orada Atatürk e ait olan özel eşyalara bakındık. Misakı milli kulesi sanki bir tarihin canlı izlerini şuan bile ziyaretçilerine yaşatıyor.
Misakı milli kulesinin diğer bölümlerinde temsili olarak savaş dönemini simgeleyen sanki canlı yaşanıyormuş gibi sergileyen görüntülerle anlatılmaya çalışılmış. Belki de bir devletin, bir vatanın, nasıl kazanıldığını gidip orada yerinde görmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Savaşın temsili görüntüsü tüm ziyaretçilerde inanılmaz bir etki bırakarak onları duygulandırdığı durumlar bile oldu. Çünkü bunu bende yaşadım.
Patlayan bombalar şehit olan askerlerimiz, yağmalanan köylerimiz, vatanı korumak için mücadele insan halkımız.
Savaş görüntüleri o kadar güzel temsil edilmiş ki bazen patlayan bomba sesinden bile siz etkileniyorsunuz sizi alıp o döneme götürüyor. Kadın erkek demeden çoluk çocuk demeden ülke savunmasını toprak savunmasını o kadar etkili temsil edilmesi gerçekten mükemmel bir şey bir anlamda tarihimle yüzleştim. Ve ben tarihimle gurur duydum. Ülkesini savunan erkek, kadın, çoluk çocuk demeden savaşan insanların savaş psikolojilerini artık daha iyi anlıyorum.
Hani özgürlük deriz hepimiz için çok basit iki kelimelik bir ifade kimse bana karışmıyorsa özgürüm. Sözü; özgürlük o değil özgürlük kurtuluş savaşı, özgürlük; Çanakkale savaşı, özgürlük; bağımsız yenilikçi modern bir ülke inşa etmektir. Ve insanların rahat huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürmeleridir özgürlük.
Bu anlamda anıtkabir bir kere daha bu ülkenin bölünmez parçalanmaz olduğunu o canlı tarihiyle anlattı akan kanlar, şehit olan askerler bu ülkenin bölünmez bütünlüğüdür. Yani bu ülkenin tapusudur. Bir devlet nasıl yoktan var edilir diye düşünenler varsa anıtkabire gidip anıtkabir müzesini gezsinler.
Hani bölünmek isteyen yurttaşlarımız var buradan onlara da açık bir çağrı yapmak istiyorum. Gidin anıtkabir müzesini gezin ondan sonra gelin biz ayrılmak istiyoruz deyin. Türkiye Cumhuriyetinin nasıl kurulduğunu, bu ülkenin topraklarının nasıl şehit kanlarıyla sulandığını öğrenip gelsinler.
Türk ün tarihi destan yazmıştır. Eşsiz lider Mustafa Kemal in önderliğinde yeni bir devletin temellerinin nasıl atıldığını öğrenmek isteyen tüm yurttaşlar anıtkabiri ziyaret edip bilgilere sahip olabilirler.
Bu anlamda Yerköy Kaymakamlığı ya da ilçe milli eğitim müdürlüğü organizesinde ilköğretim öğrencileri anıtkabire götürülerek tarihi yerinde öğrenmeleri bilgi sahibi olmaları için vatan sevgisinin aratılması yönünde bir girişimde bulunursa öğrencilerimizin tarihiyle, bilgi birikimiyle, geleceğiyle ilgili olarak olumlu yönde gelişeceğine inanıyorum

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji