YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %1,96
Ankara’daki Yerköylüler Arabaşı Yemeğinde buluştu

Ankara’daki Yerköylüler Arabaşı Yemeğinde buluştu

Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Arabaşı ziyafeti’ne Yerköylüler yoğun ilgi gösterdi.
2302013yerkoyYerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen arabaşı yemeğine, Ankara’da yaşayan Yerköylü yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri Yozgat’ın tescillenmiş yemeği olan “Arabaşı” ziyafetinde buluştu.
Yozgatlı Dernekler Federasyonunda gerçekleşen Arabaşı ziyafetine, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Danıştay Daire Başkanı Abdullah Artunç, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müd. Yrd. Mustafa Özgül, Milli Eğitim Bakanlığı Görevlisi Arif Tez,  Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Saymanı Mecit Kıraç, Avukat Emrah Baki Turgut, Dünya Mağdurlar Derneği Bşk. Avukat Yusuf Akyol, Yaşar Yılmaz Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İşkur Gen. Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Azmaz,  Gazi Üniversitesi Profesör İsmail Cansız, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Koçsoy, İlhanlar Şirketi Üyesi Erdal İlhan, Özel Hedef Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Ali Alp Koçak, Emniyet Gen. Müdürlüğü Şube Müdürü Alparslan İkiz, CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, Mühendis Osman Ruşen Özdemir’in katılımları ile gerçekleşti.
Gerçekleşen Aranası yemeğinde, Yerköylüler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mesut Kaya, Arabaşı Yemeğinin Yozgatlıların vazgeçilmez yemek kültüründen biri olduğunu dile getirdi.
Kaya, “ Bilindiği üzere Başkent Ankara’da yaşayan Yerköylüler bir araya gelerek aldıkları kararla Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğini kurmuş bulunmaktayız.
Başkent Ankara’da yaşıyor olmanın ayrıcalığını hisseden Yerköylüler, bir dünya kenti Ankara’da hem değişimi yakalamak hem de geçmişle olan bağlarını koparmamak ve Yozgat kültürünü yaşatmak için bir araya gelme ihtiyacı duymuş olduğumuz derneğimizin ilk birlik ve beraberliğimizi göstermek için arabaşı yemeği ikramında bulunmak istedik.
Ben ve arkadaşlarımızın derneğimizi kurduğumuz günden belli hep hayal etmiş olduğumuz Yozgat’ımızın geleneksel ve yöresel yemeği olan arabaşı ikramında bulunma hayalini gerçekleştirmekten mutluluk duymaktayız.
Tarih boyunca gittiği her bölgede adaleti sağlayan, kurumları oluşturarak şehirler, medeniyetler inşa eden bir milletin torunlarıyız.
İşte bu milletin en iyi bildiği işlerden biri de kurduğu bu medeniyetler içinde, örgütlü toplum olarak hareket edebilmesidir. Belki de bu nedenle tarihte en çok devlet kurup, yenisini kısa sürede oluşturabilen bir millet olduk.
Daha dünyanın birçok milleti sivil toplum nedir bilmezken, bizler en ücra şehirlerimizde bile esnaf odalarını, loncaları, meslek birliklerini kurduk. Köylerimizde bile işlerimizi ortak yapabilmek adına imeceyi geliştirdik.
Bugün de tarihte olduğu gibi Anadolu insanı, bir araya gelmekte, örgütlenerek ortak hareket edebilmekte hiçbir zaman sıkıntı çekmez. Bugün biri evlenecekse, bütün komşuları elbirliği ile yardım eder. Bugün bizim hiçbir cenazemiz ortada kalmaz, tanıyan tanımayan herkes yardıma koşar. Bugün biri bir ev yapıyorsa, herkes bir ucundan tutar, biri taşınıyorsa eşyasını taşımaya, yardım etmeye gelir.
İşte biz böyle örgütlü hareket etmeyi seven, yardımlaşma ve dayanışmayı bilen bir milletiz. Bizim sivil toplum anlayışımız, medeniyetimizle birlikte, kökenini çağlar ötesinden almaktadır. Sevgili hemşehrilerimiz,Tarihi binlerce yıl öncesine varan ve toprağından olmakla gurur duyduğumuz Yozgat’ımız, hepimiz için adeta kutsal bir yuvadır. Biz Hititler’den beri var olagelen kültürün mirasçısı olduğumuz gibi Bozok yaylasında çadır kurmuş, oradan dünyanın dört bir yanına yayılmış Oğuzların nesli olmaktan da gurur duyarız. Bugün Kore’den Viyana’ya kadar, Asya’dan Afrika ortalarına, Yemen’den Sivastopol’a kadar, nereye giderseniz gidin, bir Yozgatlı şehidin mezarını mutlaka bulursunuz.
Biz Yozgatlılar, dünyanın her yerinde varız. Almanya’dan, Belçika’ya, Fransa’dan Libya’ya kadar dünyanın dört  bir yanına dağıldık. En çok bulunduğumuz şehirlerin başında ise hiç kuşkusuz, İstanbul ve başkentimiz Ankara geliyor. Tarihi binlerce yıl öncesine varan şehrimiz ne yazık ki gerek iş imkanları, gerek eğitim imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle, son yıllarda hep göç verdi. Doğal olarak en çok göç ettiğimiz illerin başında da yakınlığı ve imkanları nedeniyle Ankara geliyor.
Bugün belki Yozgat şehir merkezinde yaşayan 100 bin hemşerimiz var ama Ankara’da yaşayan 500 bin hemşerimiz var.  Başka bir deyimle Yozgat’ta 1 Yozgat varsa, Ankara’da 5 Yozgat var.Bunların önemli bir bölümünü de Yerköylüler oluşturuyor. 50 yıldır parlayan bir yıldız olan Yerköy’ümüzden gelen hemşerilerimiz, Ankara’da oldukça kalabalık bir grubu oluşturuyorlar.  Birçok hemşerimiz kamuda, özel sektörde başarılı işlere imza atıyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz.
Başkentte yaşayan Yerköylüler olarak, bir araya gelmek, sivil ve örgütlü toplumun gücünden yararlanmak için harekete geçtik. Eğitim gören çocuklarımıza burs, işsiz kalan gençlerimize iş, çözümsüz kalan sorunlarımıza çözüm, yalnız kalan hemşerilerimize  el uzatmak için bir araya geldik. Bugün, Başkentteki Yerköylüler Derneği’mizin kuruluşunu gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra, daha önce örgütsüz olarak yaptığımız dayanışmayı, derneğimizin çatısı altında gerçekleştireceğiz. El ele vereceğiz, birlik olacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Sayıları on binlerle ifade edilen hemşerilerimizle, gerek Yerköy’ümüzün sorunlarının çözülmesi noktasında lobi faaliyetlerinde, gerekse yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri içinde olacağız. Gün artık gücümüzü gösterme günüdür. Gün artık birlik olma ve el ele vererek hem Yerköy’ümüz hem de Ankara’da yaşayan Yerköylü ve Yozgatlı tüm hemşerilerimiz için çalışma günüdür. Bu çabamızda bize el veren, elini taşın altına koyan, bir olan, birlikte olan, elinden bir şey gelmese bile gönül desteği veren herkese teşekkür ediyorum.
Yapacağımız çalışmalar, göstereceğimiz gayretle sesimizi en gür şekilde duyururken,  başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm insanlık adına da güzel çalışmalar ortaya yapacağız. Buna inanıyoruz çünkü biz Yozgatlıyız!Bu ülkede vatanı savunacak yiğit gerekirse, en ön safta biz geliriz. Bu ülkede dünyanın en uzak noktasına çalışmak için biri gönderilecekse en önde biz gideriz. Bu ülkede ter dökülecekse, hizmet edilecekse biz koşarız. Biz Yozgatlıyız, Yerköylüyüz! Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, derneğimizin insanlık, milletimiz, Yozgatlı hemşerilerimiz ve Yerköylüler için hayırlara vesile olmasını, Allah’tan niyaz ediyorum. Hepimiz için hayırlı olsun. Sağ olun, var olun.
Buradan bizlerin davetini kırmayarak ve bizleri yalnız bırakmayan Yerköylü saygı değer ağabeylerime sonsuz saygılarımı sunmaktan gurur duyarım.”dedi.
Dernek Başkanı Mesut Kaya’nın konuşması sonrası Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen Arabaşı Yemeği sponsoru Mühendis Osman Ruşen Özdemir, “Gurbetteki Yozgatlıların çeşitli vesilelerle bir araya gelmesi oldukça önemli. Bu önemli buluşmaya vesile olmaktan mutluluk duyuyor, katılımlarından ötürü tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. çalışmalarından dolayı sayın başkan mesut KAYA ya ve tüm yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkürler.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji