YouTube

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,89
  • BIST
    %1,77
Asaf Koçak, mezarı başında anıldı

Asaf Koçak, mezarı başında anıldı

Temmuz 1993 günü Sivas’ta yakılan Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden Karikatür Sanatçısı Asaf Koçak, Yerköy’deki mezarı başında anıldı.

04072014asafkocak
2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta yakılan Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden Karikatür Sanatçısı Asaf Koçak, Kale mahallesindeki mezarı başında anıldı.
Anma törenine, Ankara Pir Sultan Abdal kültür derneği Yönetim Kurulu üyesi Mahmut GÜLENAY, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Haydar Şahin, CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz ve Yozgat Eğitim Sen üyeleri katıldı.
Anmaya gelenler, Asaf Koçak’ın mezarına karanfiller bıraktı.
Anma töreninde, basın açıklaması yapan Şahin, 21 yıl önce Sivas’ta yaşanan Madımak Oteli olaylarını asla unutmayacaklarını ifade etti.
Her yıl düzenli olarak Yerköy’e Asaf Koçak’ın mezarını ziyaret ettiklerini söyleyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Bundan 21 yıl önce Sivas Madımak Otel’inde bir grup tarafından otel ateşe verilerek 33 canımız şehit olmuştur. Onların anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Asaf Koçak kardeşimizde 33 kişiden birisiydi. Oteli yakan grup devlet destekli gericilerin yobazların oyunuydu. Bu olayın sorumlusu o günün devleti idare eden Cumhurbaşkanı, Başbakanı, İçişleri Bakanı ve Kültür Bakanlığı bunların asıl sorumları. Devlet kanalı ile Devlet eli ile yaktırılmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde, içeride mazlumlar, dışarıda yobazlar ruhlu caniler ve onun arkasında da emniyet güçlerinin olduğu bir olaydı. Bu böyle olmamalıydı. Emniyet güçleri, iki gurubun arasında olmalıydı ve 8 saat devlet olaylara müdahale etmedi. O günün valisi, o günün garnizon komutanı bunlar 33 canımızın kanları bunların elindedir. Ellerimiz bu işleri yaptıranların yakasında olacaktır. Buradan tekrardan Asaf Koçak canımızı birkez daha saygı ile anıyoruz. Işıklar içinde, nurlar içinde yatsın.”
CHP İlçe Başkanı Sancak Yılmaz ise ”İlçemizin yetiştirdiği aydınlardan bir tanesi olan sevgili Asaf Koçak, Madımak otelde bulunan 33 kişinin arasında bulunuyordu. Asaf kardeşimiz ve diğer kişiler bir grup kendini bilmez gerici tarafından katledilmişlerdir.  21 yıl önce yaşan bu olay akıllarımızdan hiçbir zaman çıkmayacaktır. Bizler buradan bir kez daha 33 canımızı saygı ile anıyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji