YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Aşıklar Yerköy’de buluştu

Aşıklar Yerköy’de buluştu

Yozgatlı Şairler, Aşıklar, Ozanlar Yerköy’de arabaşı programında bir araya geldiler.
11012011asiklar Yerköy Halk Aşıkları Derneğinin arabaşı programına katılan Yozgatlı Şairler Aşıklar ve Ozanlar birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Aşıkların Yerköy programını seçkin bir davetli topluluğu izledi. Programa siyasi parti ilçe başkanları daire amir ve müdürleri de katılarak ilgiyle takip ettiler.
            Yozgatlı Aşıkların, Yerköy Arabaşı programına Yozgat’tan Şairler Yazarlar Birliği Başkanı ve gazetemiz köşe yazarı Ahmet Sargın, Yönetim Kurulu üyelerinden Ruhi Bakır, Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Nuh Şahin ve Yaşar Uygun; Sorgun dan SOYDER  Sorgun Ozanlar Derneği Başkanı Abdullah Erol, Halk Ozanı Aşık Derdiyar, Aşık İsmail Özbek, Aşık İdris Gümüş, Murat Erciyas katıldı.
          Programın ev sahipliğini Yerköy Halk Aşıkları Derneği üstlendi. Dernek Başkanı Kadir Öğren, Başkan yardımcısı Eğitimci Şair yazar Yaşar Demir, Ali Doğruyol, Yerköylü halk ozanı Yüksel Nihal, Şair Şahin Bağcı ve Yaşar Boz katılımcı şairler yazarlar arasında yerlerini aldılar.
         Programın açış konuşmasını eğitimci yazar Yaşar Demir yaptı ve Yozgatlı şair ve yazarlara sahip çıkılmadığını vurguladı. “Bizi tanımak istiyorsanız ve bir yerlerde görmeyi arzu ediyorsanız bize sahip çıkın” dedi.
Dernek Başkanı Kadir Öğren de aynı duygularla yöneticilerin ilgisiz kalmamalarını arzu ettiklerini belirtti.
         Konuk şairler yazarlar adına konuşan Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Başkanı eğitimci Şair Yazar Ahmet Sargın Yozgatlı şairlerin 81 ilde tanınmaya başladığını ifade ederek artık sesimiz Kıbrıs’tan, Azerbaycan dan, Kafkaslar dan, Almanya dan Kosova dan yankı bulmaya başladı dedi ve Yozgatlı Şairlere Yazarlara yöneticilerin mutlaka sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından şairlerin aşıkların ozanların eğlence programı devam etti.
Özelikle Sivaslı Aşık Derdiyar’ın deyişleri izleyicileri duygulandırdı. Şiirler okundu, atışmalar yapıldı türküler seslendirildi.
Birlik ve beraberlik mesajları salona ulaşarak büyük destek ve alkış aldı. Coşkulu geçen geceyi seçkin bir izleyici grubu takip etti.
       Programın sonunda izleyiciler aşıklara teşekkür ederek programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Konuklar ve misafirler birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek o güzel geceyi unutulmaz anıları arasına taşıdılar.
Yozgatlı şairler,  aşıklar ve ozanların Yerköy arabaşı buluşmasına Aşık Derdiyar’ın türküleri, Yerköylü Halk Ozanı Yüksel Nihal’in Bozlağı ve eğitimci Şair Ali Doğruyol’un heyecan dolu şiiri damgasını vurdu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji