YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %0,56
  • BIST
    %-1,36
Aşıklar Yerköye Çıkarma Yaptı

Aşıklar Yerköye Çıkarma Yaptı

Yozgatlı Şairler, yazarlar, aşıklar olarak bu yılın ilk toplantısını Yerköy de gerçekleştirdik. Sorgun buluşmasından sonra Yozgat Merkezde bir araya gelmeyi planlamıştık.
Merkez buluşmasını bir başka tarihe erteleyip Yerköy Halk Aşıklar Derneğinin davetine icabet etmek üzere bu güzel ilçeye kalabalık bir ekiple hareket ettik.
    Yozgat Şairler Yazarlar Birliğinden ben, Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Nuh Şahin, Ruhi Bakır, Yaşar Uygun, Sorgun Ozanlar Derneğinden Abdullah Erol, Aşık Derdiyar, (Murat Tanrıverdi), Aşık idris Gümüş, Aşık İsmail Özbek, Murat Erciyas,  Erdoğan Bektaş Kaptanımız Cihan Delibaşı nın minibüsüne doluşup güle oynaya Yerköy’e ulaştık.
     Yerköy ekibinden Yerköy Halk Aşıkları Derneği Başkanı Kadir Öğren (Aşık Kadir Çapanoğlu), Eğitimci Yazar Yaşar Demir, Ali Doğruyol, Halk Ozanı Yüksel Nihal, Şahin Bağcı, Yaşar Boz bizleri muhabbetle karşılayıp salona buyur ettiler. Yozgat’ın meşhur ikramı Arabaşı Çorbasının da buluştuk.  Kalabalık bir ekiple çorbamızı içtik. Arabaşı programı sonrası Yozgatlı Aşıkların, Ozanların eğlence programı başladı.
    ŞAİRLER DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI
      Aslında amacımız değerlendirme toplantılarını devam ettirip bu sezonu başarıyla tamamlamaktı. Yozgat, Sorgun, Sarıkaya Yerköy de bu toplantıları yaparak asıl gücümüzü Sürmeli Festivali Şiir Şölenine aktarmayı planlıyorduk. Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneğinin kurulmasıyla birlikte Yozgat’taki dernek sayımız 5’e ulaşmış oldu. Bu aşamadan sonra arkadaşlarımız Federasyon çatısı altında birleşebilir miyiz, diye soruşturmaya başladılar. Haklı talebe biz de olabilir dedik, ama zaman ve şartlarının oluşmasına ihtiyacımız var.
      Sorgun buluşmamızın ardından Yozgat’ta bir program yapmayı planlarken Yerköylü arkadaşlarımız öne çıkıp bizlerin misafiri olacaksınız dediler.
       Bu tür toplantılara ilçe kaymakamının, belediye başkanının, yöneticilerin de katılmasını istiyoruz. Neden mi ? Çünkü onlara ulaşmasını istediğimiz taleplerimiz olacaktır. Yerköy’de dostlarımız bizi Arabaşı sofrasında buluştururken bunu da hesap etmişlerdi
        Yerköylü Aşıkların- Ozanların da yığınla sorunları var ve bu sorunları yöneticilere bir türlü ulaştıramıyorlar. Belediye Başkanının, ilçe kaymakamının bu sorunlara duyarsız kalmaları düşünülemez. Bizim derdimiz belli, halk kültürüne sahip çıkılmasını istiyoruz. Bölgenin aydınlarına, yazarlarına, aşıklarına sahip çıkın, yersiz yurtsuz kalmasınlar diyoruz.
            ŞAİRLERİN YERKÖY BULUŞMASI HARİKAYDI
      Yozgatlı Aşıkların- Şairlerin- Yerköy buluşması gerçekten de muhteşemdi. Şairler şiirlerini yorumladılar, aşıklar deyişlerle ve atışmalarla programa renk kattılar. Özelikle Sorgun’a  yerleşen Aşık Derdiyar’ın söylediği parçalar dinleyenleri mest etti. Aşık İsmail Özbek le yaptığı atışma büyük bir ilgi topladı.
     Yerköylü Halk Ozanı Yüksel Nihal’in okuduğu parçalar büyük alkış aldı. Şair ali Doğruyol un okuduğu şiir salonu coşturdu. Sunuculuğunu Yerköy Halk aşıklar Derneği Başkanı  Aşık Kadir Öğren’in yaptığı Arabaşı şiir programı oldukça beğeni topladı. Yapılan konuşmalar, okunan şiirler genelde birlik ve beraberlik mesajları verdi. Muhabbetin, dostluğun, kardeşliğin dile geldiği bu güzel  programın diğer ilçelerde de devam ederek sürdürülmesi kararlaştırıldı.
          Yerköy Arabaşı programı gerçekten de harikaydı. Emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyoruz. Dernek Başkanı Aşık Kadir Öğren’e ve Edebiyat Öğretmeni Eğitimci Şiar- Yazar Yaşar Demir’e teşekkür ediyorum. Tüm katımcı dostlarımıza, konuklarımıza seçkin izleyici  grubuna şükranlarımızı arz ediyorum. Bu sevda bitmeyecek, bu aşk coşkuyla devam edecek..Yöneticilerimizin de bu sese kulak vermelerini bekliyoruz….Lütfen onlara sahip çıkın, yurt- yuva bulun, kültür evini çabuklaştırın, onları mahzun bırakmayın diyoruz. Çünkü onlar bu toprağın sesi, temsilcisi ve kültür elçileridir….Onlar mahzun kalırsa, siz de mahzun olursunuz…

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji