YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Aşılamaya devam

Aşılamaya devam

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından büyükbaş hayvanlara şap, kedi ve köpeklere ise kuduz aşısı ilkbahar dönemi aşı uygulama kampanyası devam ediyor.
19032013asiİlkbahar Şap Aşılaması Kampanyası kapsamında büyükbaş hayvanlarda Şap aşısı, kedi ve köpeklerde Kuduz Aşılaması  uygulamasının Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri  Şube Müdürü Onur Polat koordinatörlüğünde il genelinde yürütüldüğü kaydedildi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Bakanlığın talimatları gereği, Şap Aşılaması kampanyası kapsamında, Yenifakılı, Aydıncık, Çekerek ve Yerköy ilçeleri hariç diğer ilçelerde yaklaşık 150 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılacağını bildirdi. Özdemir, zaman zaman salgınlar şeklinde seyreden Şap hastalığına karşı hayvan sahiplerinin hayvanlarına aşılarını zamanında yaptırmalarını, hayvan sevklerinde mecburi olması bakımından da söz konusu aşılamalara gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, ”Şap aşılaması kampanyası 5 Mayıs 2013 tarihine kadar sürecek. Bu süre içinde yaklaşık 500 adet köy ve beldede büyükbaş hayvanlara aşı uygulanacaktır” dedi.
İl  Müdürü Ziyaattin Özdemir,  kedi ve köpeklere de kuduz aşısı uygulama kampanyası yapıldığını,  il genelinde 3 bin kedi ve köpeğe  kuduz aşısı yapılacağını kaydetti. Kuduz aşısı kampanyası 3 Mayıs 2013  tarihinde sona erecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
a??lamaya devam

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji