YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-0,24
Baharın gelmesi ile birlikte dilencilerin sayısı arttı

Baharın gelmesi ile birlikte dilencilerin sayısı arttı

Yerköy’de bahar ile birlikte sayıları artan dilenciler, akşam hava kararıncaya kadar dileniyor.
13052011dilenci1Bazı vatandaşlar dilencilerin evlerin kapısına kadar geldiğini belirterek, “Sabah saatlerinde dilenciler evlerin kapısını çalarak önce para istiyor, para yok dediğimiz zaman gıda türü şeyler istiyor. Daha sonra başka bir dilenci de gelerek o da aynı isteklerde bulunuyor. ” dediler
İlçe halkımızın yaptığı açıklamada, ilçe dışından veya çevre ilçelerden haftanın belirli günlerinde dilenmek için gelen kişilerin sayısının semt pazarı kurulduğu ya da Cuma günleri arttığını söyledi.
İlçe halkı “Genelde ilçemize yakın çevre illerimizin yanı sıra Yozgat, Sorgun, Şefaatli, Kırıkkale ve Kırşehir’den gelip, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para topluyorlar. Birçoğu ise özellikle küçük çocuklarını kullanarak yardım almaya çalışıyor. Biz mümkün olduğunca ilçemizde dilencilerin dilenmesine müsaade etmemeye çalışıyoruz. Ama yinede dilencilerin duygu sömürüsüne devam ediyorlar.
Dilenciler her zaman için sokak aralarında, kalabalık caddeleri tercih ediyorlar. İlçe halkımızın yoğunluğu fazla olan yerlerde daha fazla para toplamaktadır.
Biz öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki aile boyu dilencilik yapıyorlar. Kızı torunu gelini hepsi ilçelerden gelmiş dilencilik yapıyor. Bu konuda yetkililer bir çözüm bulmalılar.” dedi. 
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji