YouTube

  • DOLAR
    %0,43
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,38
  • BIST
    %-0,06
Bambu Ağacı ve Düşündürdükleri

Bambu Ağacı ve Düşündürdükleri

Bambu Ağacı nasıl yetişir hiç merak ettiniz mi? İlk olarak tohum ekilir. Birinci yıl sürekli toprağa, yani tohuma su vermekle geçer.
İkinci yıl, aynı işler yine devam eder, fakat görünürde hiçbir değişiklik yoktur.
Üçüncü yıl, dördüncü yıl ve beşinci yıl aynı şekilde devam eder. Toprak bol bol sulanır. Fakat görünürde emeğin karşılığı hala yoktur.
Beşinci yılın sonuna gelindiğinde, işte o zaman, bambu ağacı filiz vermeye başladığı gibi, altı hafta içinde de tam yirmi yedi metre boyuna gelir. Evet tam 27 metreuzunluğuna yükselir. İşte bu noktada sorulması gereken soru şu: Bambu ağacı altı yılda mı, yoksa altı haftada mı büyümüş? Sadece fiziksel olarak bakanlar için altı haftada büyümüş.
Fakat işin sırrını öğrenenler için ise, tam altı yıl. Evet tam altı yılda bir bambu ağacı yetişiyor.
Peki bu altı yılda bir ağacın yetişmesi için neler yapılıyor, işin sırrı nedir?
1. Donanım: Bambu ağacı yetiştirmek isteyen ağacın yetişeceği toprağa ve de tohuma sahip olmalıdır. Bildiğiniz gibi bambu ağacı her yerde yetişmez. Bol bol sulanabilme imkanı olmalıdır.
2. İstek ve emek: “Ben bambu ağacı yetiştirmek istiyorum” demekle kalmayıp, elindeki tohumu uygun yere ekerek, emek sarf etmek gerek.
3. Sabır ve sebat: Tohumu ekmekle kalmayıp, filizleninceye kadar büyük bir sabır göstermek lazım. Yani ekilen tohumun tam olarak neticesini görmek için, altı yıl beklemeyi göz önüne almak lazım.
4. Kararlılık: Tohumu ektikten sonra sabırla sebat ederken, asla kararından dönmeyeceksin. Büyük bir kararlılıkla tam altı yıl boyunca tohumun bulunduğu toprağı sulamaktan vazgeçmeyeceksin.
5. Cesaret: Başkalarının, bu uğraşıların karşısındaki eleştirilerine aldırmayıp, cesaretle görevini yani ağacın yetişmesi için elinden geleni yapmalısın.
6. İnanmak: Bambu ağacı yetiştirirken bu işte başarılı olabileceğine yürekten inanmalısın. Yoksa ağacın altı yıllık gelişim sürecinde en ufak bir gecikmede inancın kırılır. Ağacı sulamayı bırakırsan, netice seni başarısızlığa sevk eder. Bu yüzden ağacı yetiştirirken, tohum aşamasında onu sularken en iyi bir şekilde büyüyüp, gelişip kocaman bir ağaç olacağına inancın tam olmalıdır. Verilen emeklerin boşa gitmeyeceğine ta başından inanmalısın.
Evet bir bambu ağacı yetiştirmek için altı tane birbirinden önemli faktör var. Bu altı faktör bir araya geldiğinde kişi Bambu ağacını yetiştirebiliyor. Bambu ağacı zor büyür. Ama tıpkı zorluklar içerisinde büyüyüp, başarıyı yakalayan insanlar gibi kolay kolay devrilmezler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji