YouTube

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %-0,21
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %0,80
Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yerköy'de iftara katıldı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yerköy'de iftara katıldı

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve ‘Gönül sofrasında sizlerle‘ sloganıyla yola çıkan “Bozok Bereket Kervanı’  son durağı Yerköy ilçemiz oldu. 
05082013kervanYozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve protokol üyeleri, Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen iftara vatandaşları, mehter takımı ve develer eşliğinde davet etti.
İftar yemeğine, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar yemeği öncesi konuşma yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı“ Ramazan ayının başı itibari ile değerli Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile birlikte, Sayın başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın da tavsiyesine uyarak dedik ki bizler, süslü sofralarda, mükellef sofralarda veyahut otellerde veya zengin sofralarında değil de, halkımızla birlikte yayılalım bütün Yozgat’ta vatandaşlarımızla birlikte iftar edelim. Bununda son halkasını Yerköy olarak planladık ve bugün son iftarı da Yerköylü vatandaşlarımızla yapıyoruz. Gönül soframıza zahmet edip gelen herkese teşekkür ediyorum “dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise “Bizim sesimizi birçok kimse kısmaya çalıştı ama kısamadı. Bundan sonrada, inşallah bu kadronun sesini kimse kısamayacaktır.”dedi
Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediyesinin hazırladığı Bozok Bereket Kervanı Projesi kapsamında Yerköy Molla Hüsrev Camii avlusunda verilen iftar öncesi yaptığı konuşmada, ramazanın bereket, paylaşma ve rahmet ayı olduğunu belirtti
Türkiye’nin, huzur içinde kardeşlik içinde refah içinde pek çok güzellikler içerisinde ramazan ayını geçirdiğini ifade Bozdağ şöyle konuştu:
“Türkiye bu yıl ramazan ayını huzurlu ve kardeşlik içerisinde geçirdi, ama her yer böyle değildi.  Komşularımızın sıkıntıları var. Uzakta olanların sıkıntıları var yakında olanların sıkıntıları var.  İslam dünyasının dört bir yanında maalesef ramazan yine gözyaşı içinde, kan içinde yine huzursuzluk içerisinde yine barıştan uzak iklim içerisinde geçti. Diliyoruz ki, umuyoruz ki, bundan sonra hiç olmazsa hiçbir yerde ramazan aynında ve sayir zamanda insanların göz yaş olmasın, kan olmasın, her daim sevgi olsun saygı olsun, barış olsun, kardeşlik olsun dileğimiz ve temennimiz budur.”
 
“Türkiye her zaman darda ve zorda olanların yanında olmuştur”
 
Türkiye’nin, dünyanın neresinde olursa olsun her zaman insanların yanında yer olduğunu ifade eden Bozdağ, insanların huzurunu refahını kardeşliğini barışsını esas alan davranışların içerisinde olduğunu söyledi.
İslam coğrafyasının farklı yerlerinde insanların huzur içerisinde iftar yapma imkanı bulamadıklarını anlatan Bozdağ, şunları belirtti:
“Gerek Suriye olayında olsun gerek Mısır’da olsun gerekse başka yerlerde olsun mazlumun yanında yer alan insanın yanında yer alan ilkesel bir duruş ortaya koyduk. Sadece çıkar esaslı bakışlarla haksızlıklara,  kötülüklere, yanlışlara, doğru deme veyahut ta zulüm karışsında susma zilletine devlet olarak da millet olarak da düşmedik. Bu bizim medeniyet anlayışımızın da bir geleneğidir. Türk milleti tarihinin her devrinde darda ve zorda olanlarla beraber olmuştur.
Saddam Hüseyin Irakta Halepçede katliam yaptığında oradaki kardeşlerine yine Türk milleti kucağını açmıştır. Bulgaristan da devrim yönetimi orda ki soydaşlarımıza zulüm yapınca yine kapıyı biz açtık.  Onlara evi soframızı onlarla paylaştık. Balkanlarda gerek Bosna’da, gerekse diğer yerlerde katliamlar olunca zorluk olunca yine kapımızı açtık ekmeğimizi paylaştık.
Afganistan’da öyle şimdi Suriye’de öyle, bu bizim tarihten miras aldığımız medeniye anlayışımızın tamda gereğidir. Eğer Türkiye bugün bunu yapmamış olsa idi, esas o zaman eleştirilmesi lazımdı.
Neden biz büyük devlet olmanın, atalarımızın dedelerimizin yaptığı iyilik yolunun yolcusu olmanın gereğini yapmadık. Bir yerde yangın var, komşumuz yanıyor imdat diyor, beni kurtarın diyor sizde ona kapı komşusunuz, bu yangın karşısında sesiz kalabilirmisiniz. Belki başkaları kala bilir ama Türkiye ile Suriye arasında910 kmvar.
Ordan gelen duman bizi etkiliyor yangının ateşi bizi bizi etkiliyor, kokusu bizi etkiliyor. Biz bundan etkilenmemiş gibi yapamayız. İmdat diye canımızı kurtarın diye, kapımıza gelip dayanana da ne haliniz varsa görün diyemeyiz.  Sizi öldürenler varsın öldürsün diyemeyiz. Bu bizim kültürümüze de tarihimize de geleneğimize de büyük devlet oluşumuza da uymayan bir durumdur biz bunu yaptık yapmaya da devam ediyoruz.
Türkiye’miz her alanda gelişti büyüdü, bugün güçlü ve kudretli bir Türkiye var hamdolsun sadece kendi içinde sorunlarla uğraşıp onlara çözüm bulan bir Türkiye değil, Dünyanın her yerinde olup bitenlere cevap veren el uzatan bir Türkiye var yardım alan değil, yardım eden bir Türkiye var”
 
“Yardım alan değil eden olduk”
 
2012 yılında, Türkiye’nin, yurt dışında bulunan darda ve zorda olan ülke ve topluluklara yaptığı yardım tam, 2 milyar 530 milyon dolar olduğunu belirten Bozdağ şöyle devam etti: “Türkiye’nin 2002 yılında yapmış olduğu yardım 83 milyondu. Şimdi 10 sene sonra dikkat edildiği gibi 2 milyar doların üzerinde yardım yapa biliyor. İmkânımız var hamdolsun, çünkü ülkemizin bütçesi 2 yüz 30 milyar dolardan 7 yüz 86 milyar dolara çıktı. Yaklaşık üç kat tan fazla artışı sağladık.”
 
“Bizim Sesimizi çok kişi kısmak istedi”
 
Konuştuğu sırada elektriklerin kesilmesi üzerine, AK Parti hükümetinin sesini birçok kişi tarafından kısmak istediğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bizim sesimizi birçok kimse kısmaya çalıştı ama kısamadı. Bundan sonrada, inşallah bu kadronun sesini kimse kısamayacaktır. Ne gezenler, ne dolaşanlar, ne tencere tava çalanlar, ne içerde ne dışarıda iş birlikçileri, yeter ki değerli kardeşlerimizin duası ve desteği bizim beraber olsun bizim elektriğimiz sizsiniz. Bizim enerjimiz sizsiniz Allah hepinizden razı olsun.
Bugün Türkiye yüz sene önceki mektuplara cevap verdiği gibi yazılan her mektuba da anında cevap veren güçlü ve kuvvetli bir ülke oldu. O noktaya geldik, şimdi İMF’yi gönderdik, borçları ödedik, birileri nara attı borç aldı biz ödedik ama Türkiye artık, İMF’ye borç vermenin şartlarını konuşuyor. Bor vereceğiz hangi şartlarda vereceğiz onun müzakeresini yapıyor.
Türkiye o nedenle güçlü bir noktada, güçlü noktada olduğu için güçlü Türkiye’den rahatsız olanlar var. Terör meselesini halletmiş, çözüm sürecini başarıya ulaştırmış bir Türkiye bu güçle yoluna devam ederse, bu Türkiye’yi tutamayız diye endişe edenler var onun için dışardan içerden çelme takmak isteyenler var. Biz onlara karşı sizlere güveniyoruz. Milletimize güveniyoruz. Çünkü bugüne kadar milletle beraber bu başarıları yakaladık. Bundan sonrada beraber yolumuza devam edeceğiz. Ben bu bereket kervanın son iftarında, Bozok bereket kervanını planlayan uygulayan Yozgat valisi Abdulkadir Yazıcı’ya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’na, İlçe Kaymakamı Bayram Gale’ye ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bozok bereket kervanı, bereket oldu Yozgat’ı dolaştı, bir gelenek oluşturacak İnşallah Yozgat’ta birliğimize beraberliğimize, kardeşliğimize, dayanışmamıza büyük katkı sunacaktır “dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji