YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %0,76
Başer,”Yerköy-Yozgat Arası Karayolu için görüşmeler devam ediyor”

Başer,”Yerköy-Yozgat Arası Karayolu için görüşmeler devam ediyor”

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat’a yapılan yatırımlar hakkında basın mensupları ve partililere bilgi verdi. 
23062012yolYozgat Belediyesi Çapanoğlu Kentpark Soysal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Sönmez, partililer ve gazeteciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yozgat’ın AK Parti iktidarı ile hizmete kavuştuğunu belirterek, Yozgat halkının da her zaman hizmete oy vererek AK Partiyi desteklediğini söyledi. Daha sonra Yozgat’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Milletvekili Başer, AK Parti iktidarının Yozgat’ın kalkınması adına yapılması gerekenleri yaptıklarını belirterek, “Biz Yozgat’ı tarımın ve hayvancılığın başkenti yapmak istiyoruz.
Aynı zamanda jeotermalin de merkezi yapmanın arzusundayız. Kim Yozgat’a bir çivi çakmak istiyorsa onun rengine bakmadan koşulsuz destek veririz. Sermayenin rengi ideolojisi olmaz. Asıl olan Yozgat insanın kalkınması, güçlenmesi hayat standardının yukarıya çıkmasını sağlamaktır. Biz bunun için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.
Yozgat’ın en önemli projelerinden birinin havaalanı diğerinin ise şuanda inşaatı devam eden hızlı tren olduğunu ifade eden Başer, “Hızlı Tren projesinin inşaatı hızla devam etmektedir. Ulaştırma Bakanımız ile yaptığımız görüşmede Hızlı Trenin 2014 yılının sonunda deneme seferlerine başlayacağını söyledi. Havaalanı konusunda ise şuanda yer tespit çalışmaları yapılmaktadır. İlk etapta 3 yer belirlendi şuanda bu belirlenen yerlerde havaalanına uygunluğu konusunda teknik araştırmalar yapılmaktadır” diye konuştu.
Karayolları konusunda da çalışmaların sürdüğüne değinen Başer, “Halkımız karayollarındaki bozukluktan şikayet etmektedir. Ancak şuanda karayollarının asfalt çalışmaları il sınırımızdan başlamıştır. Biz Yerköy-Yozgat arasında da çalışmalar yapılması konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Ertuğrul Soysal ise Yozgat’ı temsil eden herkesten il adına ne yapılabilir noktasında kafa yormasını gerektiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı tarafından Esentepe bölgesine yapılacak 400 yataklı hastanenin inşallah bu yıl temelini atacağız.
Hastanenin yerinin yanlış olduğu yönündeki tartışmalar ise şuanda gereksiz. Çünkü projeler hazırlandı ihale yapıldı temel atma seviyesine geldi. Hastanenin yeri belirlendi. Gerekli zemin etüt ve fizibilite çalışmaları bitti. Projesi tamamlandı. Bu saatten sonra yapılacak tartışmaları gereksiz buluyoruz. Bu tür tartışmalar Yozgat’a yapılacak olan hizmetleri aksatır” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Başer de belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji