YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Basit Usule Tabi Mükelleflerin Beyan Dönemi Başladı

Basit Usule Tabi Mükelleflerin Beyan Dönemi Başladı

Geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazanç sahiplerinin 2012 yılına ilişkin gelir vergisi beyanname verme süresi, 25 Şubat 2013 tarihinde sona erecek
05022013vergiGelir İdaresi Başkanlığı’ndan basit usule tabi mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyanname süreleri konusunda yapılan açıklamada, geliri, sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükellefler için beyanname verme süresinin 1 Şubat 2013 tarihi itibariyle başladığı bildirildi.
Yerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut konu hakkında yaptığı açıklamada, mükelleflerin 2012 yılı kazançlarına ilişkin beyannameleri, bugünden itibaren 25 Şubat akşamına kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine verebilecekleri belirti.
Bulut, “01 Şubat ile 25 Şubat 2013 mesai saati bitimine kadar 2012 yılı dönemine ait Ticari kazançlarını beyan etmek zorunda olan basit usulde ticari kazanç mükelleflerinin beyannamelerini verme dönemi başlamıştır.
Mükelleflerimizin vergiye gönüllü uyum sağlamasını gerçekleştirmek üzere çalışmalarını, mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde sürdüren Gelir İdaresi başkanlığı mükellef beklentilerini en iyi şekilde cevaplandıra bilmek için şeffaf hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda mükellef haklarını gözeterek güçlü teknolojik altyapısı ile yüksek kalitede hizmet sunmaktadır.
Bu amaç doğrultusunda basit usulde ticari kazanç yönünden mükelleflerimizin 1 Şubat ile 25 Şubat tarihleri arasında bağlı bulundukları meslek odaları ile temasa geçerek beyannamelerinin gönderilmesini sağlamlarını, vergi dairesi müdürlüğü olarak tüm çalışanlarımızla beraber mükelleflerimize vergi mevzuatı ile ilgili her türlü bilgiyi; gerek dairemize gelerek, gerekse telefonla aramak suretiyle hizmet sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Bize ulaşmak için 0354 516 22 11 ve 516 10 78 nolu telefonları arayabilirsiniz.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji