YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %3,10
Başkentte Yerköylüler Derneği Kuruldu

Başkentte Yerköylüler Derneği Kuruldu

Başkent Ankara’da yaşayan Yerköylüler bir araya gelerek aldıkları kararla Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğini kurdular
01022013mesutkayaBaşkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Mamak Şehitlik Mah. Mamak Cad. No: 61/1’de kurduklarını ifade eden Dernek Başkanı Mesut Kaya, Yerköylülerin arasında yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak olduğunu belirtti.
Kaya, yaptığı açıklamasında, “Ankara, Türkiye’nin her yerinden gelip yerleştiği, farklı coğrafyalardan insanların bir arada barış ve huzur içerisinde yaşadıkları önemli bir kent. Başkent Ankara’da yaşıyor olmanın ayrıcalığını hisseden Yerköylüler, bir dünya kenti Ankara’da hem değişimi yakalamak hem de geçmişle olan bağlarını koparmamak ve Yozgat kültürünü yaşatmak için bir araya gelme ihtiyacı duymuşlardır.
Her ne kadar derneğin adı Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği olsa da tüm Yozgat, Yerköy, Şefaatli, Çiçekdağı gibi ilçelerin köy kasabalarını kapsayacak bir örgütlenmeyi amaçlıyoruz.
Başkanlığını ben Mesut Kaya, Başkan Yardımcılığını Yahya Günel, Sekreterliğini Zehra Alakoç, Saymanlığını Muttalip Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Yıkılmaz, Hasan Yıldırım, Kadir Türkel üstlenmiştir.
Ben ve arkadaşlarım, Ankara’da yaşayan Yerköylüler kimi toplantı ve etkinliklerde bir araya getirerek kaynaştırmak için de çalışmalar yapacağız. Yozgat’ı tanıtılması, önemli gün ve bayramların birlikte kutlanması, periyodik olarak düzenleyeceğimiz dayanışma yemek ve toplantılarla ‘Yerköy’ün o sıcak havasını Başkent’te da teneffüs ettirmek istiyoruz.”dedi.
Kaya, Mamak Şehitlik Mah. Mamak Cad. No: 61/1’de kurulan derneğe katılmak ve ziyaret etmek isteyenlerin 0312 319 15 15’den veyahut 0312 319 44 42 faks numarasından ulaşa bileceklerinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji