YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %2,62
Başkentteki Yerköylüler Derneğinin Resmi Açılışı Yapıldı

Başkentteki Yerköylüler Derneğinin Resmi Açılışı Yapıldı

Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin resmi açılış töreni, Ankara Mamak’ta bulunan Yozgatlı Dernekler Federasyonu binasında gerçekleşti.
08042013bskBaşkent Ankara’da yaşayan Yerköylüler özlemlerini, hasretlerini, heyecanını Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğinin açılısında giderdiler. Yozgatlı Dernekler Federasyonu binasında gerçekleşen Dernek açılışına, açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Mesut Kaya, “Türk insanı, tarihinden bugüne kadar her zaman yiğit, iyi, dürüst ve çalışkan olması yanında, büyük medeniyetler kurmuştur. Tarih boyunca gittiği her bölgede adaleti sağlayan, kurumları oluşturarak şehirler, medeniyetler inşa eden bir milletin torunlarıyız.”dedi.
Türk milletinin en iyi bildiği işlerden birisinin örgütlü toplum olarak hareket edebilmesi olduğunu ifade eden Kaya, Tarihte en çok devlet kurup, yenisini kısa sürede oluşturabilen bir millet olduğunu ifade etti.
Kaya, “Daha dünyanın birçok milleti sivil toplum nedir bilmezken, bizler en ücra şehirlerimizde bile esnaf odalarını, loncaları, meslek birliklerini kurduk. Köylerimizde bile işlerimizi ortak yapabilmek adına imeceyi geliştirdik.
Bugün de tarihte olduğu gibi Anadolu insanı, bir araya gelmekte, örgütlenerek ortak hareket edebilmekte hiçbir zaman sıkıntı çekmez. Bugün biri evlenecekse, bütün komşuları elbirliği ile yardım eder. Bugün bizim hiçbir cenazemiz ortada kalmaz, tanıyan tanımayan herkes yardıma koşar. Bugün biri bir ev yapıyorsa, herkes bir ucundan tutar, biri taşınıyorsa eşyasını taşımaya, yardım etmeye gelir.
İşte biz böyle örgütlü hareket etmeyi seven, yardımlaşma ve dayanışmayı bilen bir milletiz. Bizim sivil toplum anlayışımız, medeniyetimizle birlikte, kökenini çağlar ötesinden almaktadır.
Tarihi binlerce yıl öncesine varan ve toprağından olmakla gurur duyduğumuz Yozgat’ımız, hepimiz için adeta kutsal bir yuvadır. Biz Hititler’den beri var olagelen kültürün mirasçısı olduğumuz gibi Bozok yaylasında çadır kurmuş, oradan dünyanın dört bir yanına yayılmış Oğuzların nesli olmaktan da gurur duyarız. Bugün Kore’den Viyana’ya kadar, Asya’dan Afrika ortalarına, Yemen’den Sivastopol’a kadar, nereye giderseniz gidin, bir Yozgatlı şehidin mezarını mutlaka bulursunuz.
Biz Yozgatlılar, dünyanın her yerinde varız. Almanya’dan, Belçika’ya, Fransa’dan Libya’ya kadar dünyanın dört  bir yanına dağıldık.  En çok bulunduğumuz şehirlerin başında ise hiç kuşkusuz, İstanbul ve başkentimiz Ankara geliyor. Tarihi binlerce yıl öncesine varan şehrimiz ne yazık ki gerek iş imkanları, gerek eğitim imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle, son yıllarda hep göç verdi. Doğal olarak en çok göç ettiğimiz illerin başında da yakınlığı ve imkanları nedeniyle Ankara geliyor.
Bugün belki Yozgat şehir merkezinde yaşayan 100 bin hemşerimiz var ama Ankara’da yaşayan 500 bin hemşerimiz var.  Başka bir deyimle Yozgat’ta 1 Yozgat varsa, Ankara’da 5 Yozgat var. Bunların önemli bir bölümünü de Yerköylüler oluşturuyor.
50 yıldır parlayan bir yıldız olan Yerköy’ümüzden gelen hemşerilerimiz, Ankara’da oldukça kalabalık bir grubu oluşturuyorlar.  Birçok hemşerimiz kamuda, özel sektörde başarılı işlere imza atıyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz.
Başkentte yaşayan Yerköylüler olarak, bir araya gelmek, sivil ve örgütlü toplumun gücünden yararlanmak için harekete geçtik. Eğitim gören çocuklarımıza burs, işsiz kalan gençlerimize iş, çözümsüz kalan sorunlarımıza çözüm, yalnız kalan hemşerilerimize el uzatmak için bir araya geldik. Bugün, Başkentteki Yerköylüler Derneğimizin kuruluşunu gerçekleştiriyoruz.
Bundan sonra, daha önce örgütsüz olarak yaptığımız dayanışmayı, derneğimizin çatısı altında gerçekleştireceğiz. El ele vereceğiz, birlik olacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Sayıları on binlerle ifade edilen hemşerilerimizle, gerek Yerköy’ümüzün sorunlarının çözülmesi noktasında lobi faaliyetlerinde, gerekse yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri içinde olacağız.
Gün artık gücümüzü gösterme günüdür. Gün artık birlik olma ve el ele vererek hem Yerköy’ümüz hem de Ankara’da yaşayan Yerköylü ve Yozgatlı tüm hemşerilerimiz için çalışma günüdür.
Bu çabamızda bize el veren, elini taşın altına koyan, bir olan, birlikte olan, elinden bir şey gelmese bile gönül desteği veren herkese teşekkür ediyorum.
Yapacağımız çalışmalar, göstereceğimiz gayretle sesimizi en gür şekilde duyururken,  başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm insanlık adına da güzel çalışmalar ortaya yapacağız. Buna inanıyoruz çünkü biz Yozgatlıyız!
Bu ülkede vatanı savunacak yiğit gerekirse, en ön safta biz geliriz. Bu ülkede dünyanın en uzak noktasına çalışmak için biri gönderilecekse en önde biz gideriz. Bu ülkede ter dökülecekse, hizmet edilecekse biz koşarız. Biz Yozgatlıyız, Yerköylüyüz.”dedi.
Dernek Başkanı Mesut Kaya’nın konuşması sonrasında Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, “Başkentte Dayanışma ve Kültür Derneği kurulması gurur verici bir durum arz etmektedir. İnşallah Mesut Kaya kardeşimiz ve ekibi çıkmış olduğu bu yolda her zaman başarılı olurlar.”dedi.
Yoğun katılımla gerçekleşen açılışta derneğe maddi ve manevi destek verenlere plaketleri takdim edildi.
Plaket takdim töreni sonrasında Yerköylüler, yöresel halk oyunları ve müzik dinletileri ile gönüllerince eğlendiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Çok güzel bir organizasyondu.Başta Mesut kardeşim olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Ayrıca orada YERKÖY’le ilgili okunan şiirlerin de yayınlanması ve tüm hemşehrilerimizin YERKÖY’ü bir daha hatırlamaları sağlanmalıdır.Bir daha canı gönülden tebrik eder saygılarımı sunarım.

    • gurbetde olmanın,memleketimizi özlemenin katmış oldugu duygularla,
      bu çalışmamızda bizlere destek olan,gönül veren,katkı saglayan ve acılışımıza katılan tüm hemşehrilerimize ve sayın ferhat yılmaz abim sizede teşekkür ederim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji