YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %1,43
Biçerdöverler eve dönüş yolunda

Biçerdöverler eve dönüş yolunda

Türkiye tarımının önemli bir kısmının hasadını yapan Yozgat’ın Yerköy ve Şefaatli ilçelerindeki yaklaşık 2 bin biçerdöverci, hasat mevsimi için gittikleri Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin hasadını tamamlayarak Yozgat’a dönmeye başladı.
30062011bicerBiçerdöverciler, bu yıl hububat hasadının çok iyi olduğunu belirterek, “Allah’a şükür, bu yıl oldukça bol yağış oldu. Tabi bu da ekili ürünlere yaradı. Bizler Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da hububatın biçimini yaptık. Buğday ve arpa önceki yıllara göre çok güzel verimliydi. ” dedi.
Yerköy ilçemiz ve Sekili beldesinin hasadının başladığını ifade eden Biçerci Nizam Bozkurt, “Biz zaten Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerimizin hasadını tamamlamamızın ardından, durmaksızın İç Anadolu bölgemizin hasadına başlıyoruz.
Şimdi Yerköy ilçemize bağlı Sekili beldemizde başladık. İlimizin hasadı yapıldıktan sonra Sivas’a doğru, o bölgelerimize gideceğiz. Çünkü ilimizin hasadı biterken Sivas bölgesinin hasadı ancak yeni biçilir hale geliyor, o yüzden bizler de böyle sırayla hasadı yapıyoruz. ” diye konuştu.
Bu yıl biçerdöver ücretlerinin geçen yıl ile aynı fiyatta olduğunu ifade eden Bozkurt, şunları söyledi: “Bu yıl biçerdöver ücreti, geçen yılla aynı diyebiliriz, pek bir artış olmadı.
Geçen yıl dönümünü 7 ile 8 lira arasında biçiyorduk, bu yıl da aynı fiyattan biçeceğiz. Dane dökülmesinin önüne geçilmesi adına biçerdöverlerimizin bakımını düzenli olarak yapıyoruz. Bu yıl yağışların uzun süreli devam etmesinden dolayı yaklaşık 10 gün gecikmeli hasada başladık. ”
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, Sekili beldesinde arpa biçimine başlanıldığını belirterek, “Biçerdöverler Güneydoğu Anadolu Bölgemizin hasadını tamamlayarak bölgemiz hasadına başladı. Şu an Sekili beldemizde arpa biçimi yapılıyor. İnşallah çiftçilerimiz açısından bol verimli bir hasat dönemi geçiririz. ” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji