YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Biçerdöverler Hasat İçin Yola Çıktılar

Biçerdöverler Hasat İçin Yola Çıktılar

Yerköy ilçemizde, hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte Güneydoğu Bölgesine gitmeye hazırlanan biçerdöverler, 15 Mayıs tarihi itibariyle tren katarlarına yüklemeye başlandı.
14052013bicerDoğu ve Güneydoğu bölgesinde, hasat mevsimin yaklaşması ile birlikte, Yerköy ve Şefaatlili biçerdöver sahiplerini tren katarlarına, biçerdöverlerini yüklemek için kolları sıvadılar.
Türkiye’de birçok il ve ilçenin büyük bir kısmının hasadını yaptıklarını ifade eden biçerdöver sahibi Salih Karakoç, “Yerköy İlçemizde 35 Yıldır Biçerdövercilik yapmaktayım. Yerköy ve Şefaatli ilçelerimiz olmak üzere yaklaşık 2 bine yakın biçerdöver bulunmakta. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde, hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte, biçerdöverlerimizle hareket etmeye hazırlanmaktayız. Bu Yıl doğu bölgesine çok az biçerdöver gitmektedir.” dedi.
Biçerdöver sahiplerinin, Yerköy ve Şefaatli tren istasyonlarından, tren katarlarına yükleme yaptıklarını ifade eden biçerdöver sahibi Karakoç, “ Her yıl olduğu gibi bu yılda Doğu ve Güneydoğu bölgesin vatandaşı biçerdöver alıyorlar. Bu durum Yerköy ve Şefaatlili biçerdöver sahiplerini o bölgeye gitmeleri azalmaktadır. Yani kısaca özetlemek gerekirse, her geçen yıl hasat yapımı alanı Doğu ve Güneydoğu daralmaktadır. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde hasat yapamama bizlerinde, iş bulamamakla yüz yüze bırakmaktadır.”dedi.
İran, Irak, Suriye ve Rusya gibi ülkelerde de hasat yapan biçerdöver sahiplerinin tek umutlarının bu ülkelerin olduğunu ifade eden Karakoç, “Bu yıl yağışlar çiftçilerin azda olsa yüzünü güldürdü tabi bizlerinde bu durum inşallah tarladaki ekili alanları da etkiler.”şeklinde konuştu.
TCDD Gar Müdürü Kenan Cürül ise “Bu yıl 2013 yılı programında geçmiş yıllara nazaran biçer taşımacılığında biraz düşüş oldu. Bunda da büyük etken TC 55 ve TC 56’lık diye tabir ettiğimiz biçerlerimizin tünele çarpma riski olduğundan dolayı, biçerdöverleri Şefaatli istasyonuna yönlendirildi.
Biçerdöverlerin oradan yüklenmesi Yerköy’deki talebi biraz daha düşürmüştür. Şefaatli ilçemiz ve Yerköy ilçemizde toplam yaklaşık şuana kadar ki taleplerimiz 200 biçer taşıması yapılacağı planlanmıştır. Ama bunların haricinde gelecekler ayrıca sonradan gelecek taleplerde taşıma programına alınacaktır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji