YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %0,64
Biçerdöverler Hasat Yolunda

Biçerdöverler Hasat Yolunda



Türkiye’de en çok biçerdöver makinesinin bulunduğu ilçelerin başında gelen Yerköy ilçemizde biçerdöverciler, hasat mevsiminin yaklaştığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Adana’ya gitmek için makinelerini tren katarlarına yükledi. Yerköy ve diğer ilçelerden yaklaşık bin 500’ün üzerinde biçerdöverin trenlerle Güneydoğu Anadolu bölgesine hareket edeceği öğrenildi.

Yerköy İlçemizde geçimini biçerdöver vasıtasıyla sağlayan biçerdöver sahipleri, hasat mevsiminin yaklaştığı bölgelere gidebilmek için demir yollarını kullanıyor.

Türkiye tarımının büyük bir kısmının hasadını yapan Yerköy ve Şefaatli ilçelerindeki yaklaşık 2 bin biçerdöverci, hasat mevsiminin yaklaştığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Adana’ya gitmek için harekete geçti.

Biçerdöverlerini, Yerköy ve Şefaatli istasyonlarından tren katarlarına yükleyen vatandaşlar, her geçen yıl hububat ekim alanlarının daraldığını belirterek, iş bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Türkiye’nin dışında  İran, Irak, Suriye ve Rusya  gibi ülkelerde de hasat yapan biçerdöver sahipleri,”Özellikle Çukurova yöresinde pamuk ekiminin teşvik edilmesiyle hububat ekim alanları daralmaktadır. Ayrıca maliyetlerin yükselmesi de kazancımızı sürekli düşürüyor. İç Anadolu Bölgesi’nde de hasat mevsimi haziran sonu, temmuz ayı başlarında başlıyor. O zamana kadar beklemek yerine hasadın erken başladığı Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine  giderek, çalışıyoruz” dedi.

Yola çıkmadan biçerdöverlerin bakımlarını yaptıklarını belirten biçerdöver operatörleri, “Her yıl Mart ayından itibaren biçerdöverlerimizin son bakımı yaparak hasat yapmaya hazır hale getiririz. Her biçerdöver sahibi, gideceği ile göre ya kamyonlarla ya da trenle doğu ve güneydoğu illeri başta olmak üzere Türkiye’nin her yerine dağılır. Eylül, Ekim aylarında ise tekrar döneriz” şeklinde konuştu.

Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji