YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-0,06
Biçerdöverlerin eve dönüşü başladı

Biçerdöverlerin eve dönüşü başladı

Geçimini biçerdöverle tarım alanlarında hasat yaparak sağlayan vatandaşlar, hasat mevsiminin tamamlanmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden dönmeye başladılar
943Türkiye tarımının büyük bir kısmının hasadını yapan Yerköy ve Şefaatli ilçelerindeki biçerdöverciler, daha sonra önce Adana sonrasında da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hasat yaptılar.
Biçerdöverciler, bu yıl hububat hasadının çok iyi olduğunu belirterek, “Allah’a şükür, bu yıl oldukça bol yağış oldu. Tabi bu da ekili ürünlere yaradı. Bizler Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da hububatın biçimini yaptık. Buğday ve arpa önceki yıllara göre çok güzel verimliydi” diye konuştular.
Bu arada trafik ekipleri de yol kontrollerini sıklaştırdı. Ekipler, uluslararası E–88 Karayolunun belirli kesimlerinde konuşlanarak, trafik kontrolleri yaparken, özellikle demiryolu ile Yozgat’a dönüş yapan biçerlerin, köylerine giderken karayolunu kullanıp, trafiği zora sokacak şekilde hareket etmelerini önlemeye çalışıyorlar.
Ekipler, biçerdöverlerin karayollarında öndeki takımlarını çıkartmaları gerektiğini, aksi takdirde trafiğin akışının engellendiğini belirttiler. Biçerdöver operatörlerini de bu konuda uyardılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Allah Anadolu Bu Eve Hasat Iyi

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji