YouTube

  • DOLAR
    %0,36
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,62
  • BIST
    %-0,06
Bir köy dolusu fidan

Bir köy dolusu fidan

Sarıkaya’nın Bağlıca Köyü’nde yaklaşım 150 bin fidan toprakla buluştu. Fidan dikimi öncesi düzenlenen törenle doğaya ve çevre bilincine ilişkin önemli mesajlar verildi. 
04062012fidanTörene Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, Sarıkaya Belediye Başkan Vekili İlhami Gönülalan, Yukarı Sarıkaya Kasabası Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan katıldı. Bağlıca Köyü Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Büyükçetin tarafından köylülerinde destekleri ile 2 bin 100 Dönüm arazi üzerinde yaklaşık 150 bin fidan toprakla buluştu.
Derneğin çalışmaları hakkında bilgiler veren dernek başkanı Büyükçetin Şunları söyledi:
“Ankara da faaliyet gösteren derneğimiz 2007 yılında kurulmuştur. Köylülerimizi bir araya getirmek için şenlikler yapmak hemşehri geceleri düzenlemek düğün,cenaze ve hastalık durumların da hemşehrilerimize destek olmaya gayret ediyoruz.
2008 yılından beridir Orman yapımı çalışmalarımız devam ediyordu.Bu gün netice almanın mutluluğunu yaşıyoruz.7000 Yıllık Alişar höyüğü köy sınırlarımız içerisinde bulunmasına rağmen Alişar köyüne aitti.Bu konuda kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalar sonucu höyüğün bağlıca köyüne tescili yapılmıştır.Höyükten çıkan antik eşyalar için de köy halkına eğitim verilmiştir” dedi.
Köyün eğitim faaliyetlerine de destekte bulunduklarını belirten Büyükçetin; “Köy Okulumuza beyaz yazı tahtası,3 adet bilgisayar,öğrencilerimize forma,kitap,kalem,defter gibi kırtasiye malzemesi olarak 3 yıldır desteğimiz sürmektedir.Bunun dışında köyümüze 1000 adet ağaçlandırma yapılmıştır.
Köyümüz gördüğünüz gibi bozkır halindedir.İnşallah diktiğimiz bu fidanlarla köyümüz daha yeşil daha güzel olacaktır.Ağaçlandırma seferberliğinde bizlere destek olan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ağaçlandırma çeşitliliğe önem verdik.Örneğin Karaçam,meşe,mahlep v.s gibi değişik türde fidanları toprakla buluşturduk” diye konuştu.
Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez ise sözlerine bir anekdotla başlayarak şunları söyledi: “2007 yılının 27 Ekiminde Sarıkaya da göreve başladım.trafik kazası  bir süre kolum sarılı görev yaptım.o günler de ilk ziyaret ettiğim köy bağlıcaydı.Okulda çocuklara kırtasiye dağıtımı yapılmıştı.4.5 yıldır ilçede görev yapıyorum.Bağlıca da bu süre içerisinde yaşanan olumsuz intikal eden bir konu yok.
Diğer köylerimizde 2-3 ayda bir sorunların olduğu köylerimiz var.Köylerimizde yaşanan olumsuz bir olay mahcup edebiliyor.Bağlıca da olumsuz yaşanan bir olay yok.Bağlıca asaleti yüksek bir köyümüz.İnsanca yaşama arzusu bu köyümüz de var.Bilindiği gibi 1950 li yıllarda köylerimizden şehirlere göçler oldu.Şehirler doldu yaşanmaz hale geldi.Sahip olduğumuz değerleri korumamız lazım.Artık günümüzde doğal yaşamı arzulayan insanların sayısı artmaya başladı.Gün gelecek köylerimizin kıymeti daha iyi anlaşılacaktır. İşte bu gün büyük bir çalışmanın sonucu bağlıca yaklaşık 150 bin fidanla buluştu” dedi.
Kaymakam Dönmez, ,Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, Orman İşletmesi Müdürlüğü, dernek başkanlığı verilen plaketlerin ardından fidanlar topraklaş buluşturuldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji