YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %0,76
Birinciler, Dernek Başkanı Tarafından Ödüllendirildi

Birinciler, Dernek Başkanı Tarafından Ödüllendirildi

10. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde ilk 4 dereceyi elden eden Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ödüllendirildi.
23032013mesutkayaRobot Günleri yarışmasında birçok üniversiteyi geride bırakarak birinci olan Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve İnşaat Mühendisi Osman Ruşen Özdemir tarafından ödüllendirildi.
Ankara’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) düzenlenen 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri Yarışmasında yüz 97 robotu geride bırakarak birinci olan öğretmen ve öğrencileri, Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği başkan Mesut Kaya tarafından ödüllendirildi.
Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, dernek başkanı ve yönetim kuruluna yaptığı konuşmada, okul olarak 6 robotla yarışmaya katıldıklarını çizgi izleyen robot kategorisinde ilk üçü göğüslediklerini 4. olan yarışmacının da kendi liselerinden olduğunu söyledi.
Yarışmaya kendi kategorilerinde yurt içi ve yurt dışından 197 robot katıldığını, 20 üniversite, 90 meslek okulu, 15 özel okulun katıldığını ifade eden Almacı, “Okulumuzda kurduğumuz Robot Kulübü ile Elektrik Elektronik Teknolojisi alan öğretmenleri ve öğrencileri tarafından robotlarımız hazırlandı. Çizgi takip eden robotlarımızla şoför olmadan bir araç yoldaki çizgileri takip ederek istenilen yere gidebiliyor. Yoldaki çizgileri takip ederek hiçbir yere çarpmadan yüklenilen adrese ulaşabiliyor” dedi.
9-10 Mart 2013 tarihlerinde ODTÜ’de gerçekleştirilen yarışmaya, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Öğretmenleri Erdoğan Çelik, Ali Sarıtaşcı, Fatih Sümer, Mustafa Oflaz, Faruk Kalmuk, Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Salih Aydoğan, Elektrik-Elektronik Alanı öğrencilerinden Ömer Uyar (11-D), M.Fahri Gülhan (11-D), İbrahim Can Tunç (11-E), İhsan Akbulut (ATL-11) ve Mustafa Altınok’tan (9-B) oluşan ekiple katıldıklarını ifade eden Almacı, Çizgi İzleyen Robot kategorisinde yarışmaya katılan okulun tüm ödülleri topladığı belirtti.
Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mesut Kaya ise, “Yerköy ilçemizi Ankara’da temsil eden Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin birincilik aldıklarını duyduğumuzda göğsümüz kabardı.
Bizler Yerköy ilçemizin eğitim konusunda en iyi yere geleceğinin bilincindeyiz. İlçemiz bizleri yapılan yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmesinin yanı sıra adını Türkiye’ye en iyi şekilde duyuran ilçeler arasında yer alıyor. Bizler Ankara’da ilçemizin bu tür etkinliklerde adını duyduğumuzda mutluluk duyuyoruz.
İnanıyorum ki Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerimizin yapmış olduğu bu öz verili çalışma diğer okullarımıza da örnek olur. Ve örnek olduğunda da eminin. Bu duygu ve düşünce ile çizgi izleyen robot yarışmasında birinci olan başta okul müdürümüz Muammer Almacı beye, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı’ya bundan sonraki yapacakları projelerde destek sözü vereceğini söyleyen İnşaat Mühendisi Osman Ruşen Özdemir, “İlçemizde bu tür etkinlikler sahipsiz bırakılmamalı. Bizler Yerköy’ün yetiştirmiş olduğu birer evlat olarak ilçemizin adını Dünya’ya duyuran herkese maddi ve manevi destek vermek zorundayız.”dedi.
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında, Dernek Başkanı Mesut Kaya ve dernek başkan yardımcıları Muttalip Demir, Uğur Yıkılmaz ve İnşaat Mühendisi Osman Ruşen Özdemir tarafından,  yarışmada birincilik elde eden öğretmen ve öğrencilere, Sabah Gazetesi Ankara Editörü Uğur Becerilikli’nin yazmış olduğu “Konstantiniye’nin Gülü” adlı kitabi ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji