YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %-0,06
Bozdağ, “CHP dününden habersiz”

Bozdağ, “CHP dününden habersiz”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, alkollü içkilerin 22.00 ile 06.00 arasında satışını yasaklayan kanununa tepki gösteren CHP’yi, 1944 yılında alkolle ilgili yayınladığı belgeyle eleştirdi. ‘Bazı kasabalarda açılan şehir kulüplerinin, kumar ve içki alışkanlığını yaymakta olduğu anlaşılmıştır. Partili arkadaşların şehir kulüplerinin bu zararlarını önleyecek şekilde önleyecek şekilde hareket etmeye çalışmaları için vilayet idare heyetinin dikkat ve alakasını rica ederim’ yazılı belgenin CHP’ imzası ile yayınlandığını belirten Bozdağ,; “Bu günkü CHP’nin dünkü CHP’den haberi yok” dedi.
28052013bozdagBaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şefaatli İlçesi’nde partisinin il danışma toplantısında yaptığı konuşmada perakende alkol satışının yasaklanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP’nin yasağa ‘Ülke bu yasakla bölünür’ diyen CHP’yi eleştirdi. 1944 yılında CHP Genel Sekreteri adına İzmir Mebusu Rahmi Köken imzası ile İçişleri Bakanlığı ve teşkilatlara gönderilen yazıda alkolün zararlarına karşı uyarı yapıldığını belirten Bozdağ, CHP’yi dünkü CHP’yi tanımamakla suçladı.
Bozdağ şöyle konuştu: “Ama bakın bu günkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin dünkü CHP’den haberi olmadığına ilişkin elimde bir belge var. Diyor ki yazıda – partinin yazısı-; ‘Bazı kasabalarda açılan şehir kulüplerinin, kumar ve içki alışkanlığını yaymakta olduğu anlaşılmıştır. Partili arkadaşların şehir kulüplerinin bu zararlarını önleyecek şekilde önleyecek şekilde hareket etmeye çalışmaları için vilayet idare heyetinin dikkat ve alakasını rica ederim.’ Yazı devam ediyor, CHP yönetimi resmi yazıda içkili mekanlar konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan tedbir alınmasını’ istiyor, ve işte o satırlar; “Bu gibi şehir kulüplerinin açılmasında ve idaresinde kumar ve içkiyi genişlettirecek ve memurlarımızı fena ihtiyatlara götürecek şekle girmemesi için idare amirlerinin icap eden tedbirleri alınması hususu dahiliye vekaletinden ayrıca rica edilmiştir.’
Ve son satır; CHP’nin yayınladığı içki genelgesinde içki yıkıcı hareket olarak adlandırılıyor. İşte o son satır; ‘Mahalli İdare Amirleri ile el ele vererek bu nevi yıkıcı hareketlerin önlenmesini  önemle rica eder sevgi ve saygılarımı sunarım. İmza CHP Genel Sekreteri adına İzmir Mebusu Rahmi Köken. Tarih; 31 Ağustos 1944.’”
“Nerden nereye. O zamanki CHP, gençleri içkiden kurtarmak için parti içi genelge yayınladığı gibi valilikleri de bu konuda tedbir alması ricasında bulunuyor ve bunları yıkıcı hareket olarak değerlendiriyor” diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, parlamentoda konuşan CHP’li milletvekillerinin geçmişi ile çelişen açıklamalar yaptığına dikkat çekti.
Bozdağ; “Böyle bir anlayış olabilir, böylesi bir hastalıklı anlayış olabilir mi? İnsanlarımız evlatlarının sağlıklı, sıhhatli, ayık olmasını ve bu şekilde hayatını devam ettirmesini arzu ediyorsa onların bu arzularına da bizim saygı duymamız ve o noktada anayasanın gereğini yerine getirmemiz elbette lazımdır. Bizim yaptığımız o dur.
Şimdi hiç kimse bu belge 1944’te yayınlanmış, aradan 60 yıl falan geçmiş demesin. Alkol üzerinden yıllar geçtikçe toplumda oluşturduğu etki önemsizleşen bir konu mu değil. Her zaman toplumda verdiği  zarar bütün kesimler tarafından kabul edilen bir konu. CHP’liler de bunun insan sağlığı için zararlı olduğunu söylüyor mu, söylüyor.
Doktorlar bunu söylüyor mu, söylüyor. Herkes bunu söylüyor mu, söylüyor. Herkesin zararlı olduğuna ittifak ettiği bir noktada zararı aza indirecek ve sağlıklı bir yapı oluşturacak tedbirleri almak neden yanlış olsun. Bizim yaptığımız şey doğrudur, CHP’nin yaptığı şey yanlıştır. Onlar kendi tarihlerinden de haberi yok. Kaldı ki bu günkü CHP’nin dünkü CHP’den haberi olmadığı da çok açık. Bambaşka bir CHP var karşımızda. Ne yaptığını bilmeyen, nasıl hareket ettiğini bilmeyen bir yapı ile karşı karşıyayız. Bunlar kendi kayıtlarında var, benim burada okuduğum belge arşivleri karıştırırlarsa oradan bu belgeyi bulabilirler. Ama belli ki gazete küpürlerini takip etmekten kendi arşivlerini karıştırmaya vakitleri olmuyor.”
Kanun ile içkinin yasaklanmadığını tam tersi düzenlemeye gidildiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin, ‘AK Parti içkiyi yasakladı’ yönündeki söylemlerini iftiradan ibaret olduğunu söyledi.
Hükümet olarak gençleri koruyacak, geleceği teminat altına alacak adımlar atma vazifesini yerine getirdiklerini kaydeden Bozdağ; “Sağlıklı nesiller yetiştirmek bizim görevimizdir. Biz bu anlamda görevimizi yapıyoruz. Biz bu anlamda gayretimizi, çabamızı sürdürüyoruz sürdürmeye de devam edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve ekibi bu noktada içki tüketim yarışına girebilir, kendileri başka şeyler yapabilir ama bunun kuralları var, bu kuralları uyarak herkesin dilediğini yapma hürriyetine sahiptir. Kural koymak, hürriyeti engellemek değildir, kural koymak hangi konuda hangi işi yapan varsa onların daha rahat ve huzur bir biçimde yaptıkları işi yapmalarını sağlamaktır. Bizim yaptığımız da budur, bu anlamda atılmış bir başka adımdır” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji