YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-0,24
Bozdağ: "ODTÜ'de Yaşananlar Yobazlıktır, Gerciliktir, Faşizmdir"

Bozdağ: "ODTÜ'de Yaşananlar Yobazlıktır, Gerciliktir, Faşizmdir"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Orda Doğu Teknik Üniversitesinde yaşanan olay esasında bir yobazlığın göstergesidir. Bir tacizdir. Bir gericiliktir. Bir faşizmdir. Barbarlıktır. Kabul edilemez. İzah edilemez bir yaklaşımdır” dedi.
10092013bozdag1Yerköy İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nun oğlu Enes Buğra’nın düğün törenine katlan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enes Buğra ve Yeşim Buğra çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Çiftlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk isteğini hatırlatan Bozdağ, çocuk bir olursa garip olur, iki olursa rakip, üç olursa denge, dört olursa bereket olduğunu söyledi.
Düğün çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ,ODTÜ’de yaşanan olayları değerlendirdi. Bozdağ, ” Eğitim ve öğretim hakkı temel bir insan hakkıdır. Bunun engellenmesi, kabul edilemez. Hiçbir kimse, hiçbir güç insanların eğitim ve öğretim hakkını kullanmasını engelleyemez. Hukuk devleti bu hakkın kullanımını teminatıdır.
Türkiye’de üniversitelerde okumak isteyen veya başka orta öğretim kurumlarında okumak isteyen ne kadar insanımız varsa bunların eğitim ve öğretim hakkını anayasa içerisinde, hukuk içerisinde kullanması bir haktı ve bu hakkında kullanılması devletimizin teminatı altındadır. Orda Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ)  yaşanan bu çirkin olay esasında bir yobazlığın göstergesidir. Bir tacizdir. Bir gericiliktir. Bir faşizimdir. Barbarlıktır. Kabul edilemez. İzah edilemez bir yaklaşımdır. Üniversiteler hür bilimin yuvasıdır. Orada insanlar özgürce eğitim görmeli ve bilim bütün boyutları özgürce ifade edile bilmeli, özgürce tartışıla bilinmelidir. Ora özgürlük alandır. Ama öyle görünüyor ki, bu özgürlük alanında rahatsı olanlar var. Zira bir takım ideolojilere aklını ve ruhunu esir etmiş kişiler var. Dolayısı ile bunlar hür değil. Hür olamadıkları da içinde başkalarının hür olmasına da itiraz ediyorlar esasında Türkiye’de üniversiteleri özgürleştirmenin yollarından bir tanesi üniversiteleri bir takım yasa dışı radikal gurupların yapıların tesirinden ve ideolojilerin esaretinden kurtarmak lazım.
Bir ideolojinin esiri olan, onun dışındaki fikirlere karşı, onun dışındaki kişilere karşı maalesef olumsuz yaklaşımlarda bulunmaktadır.
Ama Türkiye, şunu herkes bilmeli ki Türkiye dünün Türkiye’si değil. Başı örtülü diye veya başka tür kıyafet giyiyor diye veya başka tür düşünüyor diye insanların dışlandığı okullarından atıldığı cezalandırıldığı bir ülke artık değil.
Geçmişte başı örtülü öğrencileri üniversiteye almamak onların üniversite eğitim haklarını almasını engellemek öğrenci olanları üniversitelerden atmak birileri tarafından yiğitlik ve kahramanlık olarak görülüyor ola bilir.  Bazı toplum kesimleri de bu kölüğü alkışlıyor ola bilir. Ama artık Türkiye buraları çoktan geride bıraktı.
Bugün gelinen nokta da Türkiye’de eğitim ve öğretim hakkını engellemek çok büyük bir çirkinliktir. Çok büyük bir gericiliktir. Çok büyük bir yobazlıktır. Çok büyük bir bağnazlıktır. Faşistliktir. Bir yandan özgürlük diyeceksiniz, bir yandan kendiniz gibi olmayanlara karşı her türlü zorlu kullanacaksınız.
Bir yandan gericilik diyeceksiniz bir yandan gericiliğin en alasını hürriyet adına yapacaksınız. Bunların kabul edilmesi doğru görülmesi, hoş görülmesi asla mümkün değildir.
Tabii ODTÜ yönetiminin ve YÖK’ünde burada tedbir alması lazım. Üniversiteler, bilimin özgürce öğrenildiği öğretildiği ve her türlü tartışmanın yapıldığı yerler olduğu gibi öğrencilerinde her türlü tehditten baskıdan zordan uzak bir şekilde eğitim ve öğretim ala bildiği bir yer olmalıdır.
Birileri üniversitenin bahçesinde kalkıp başka öğrencilere karşı meydan okuyorsa, onları tehdit ediyorsa hatta güvenlik nerde güvenlik gelsin bunları dışarı çıkarsın diyerek adeta patronuymuş edasıyla güvenliği çağıyorsa güvenlikleri cebinde gelip burada yaşanan çirkinliği seyrediyorsa o zaman orada üniversite yönetimi ne yapıyor diye herkesin sorma hakkı vardır. Nerede üniversite yönetimin ortaya koyduğu öğrenciden bilimden yana irade üniversitenin bahçeleri bir takım sol gurupların bir takım terör guruplarının etkisi altına girmiş adeta ODTÜ bugün bazı radikal grupların arka bahçesi haline gelmiştir.
Bilimin bahçesi, bilimin yuvası olması gereken yer, birilerin arka bahçesi haline dönüştü. Bu bahçeyi temizlemek ODTÜ yönetiminin görevidir. Onların vazifesidir. Orada özgür ortamı sağlamak bütün öğrencilerin her türlü hakkını hukukunu teminat altına almak onların vazifesidir. Eğer bu vazifeyi yapamayanlar varsa ozaman onlarla ilgili tedbirler almakta yönetimin vazifedir. Böylesi yobazlıklara, böylesi gerici faşist anlayışlara, böylesi çirkefliklere, böylesi gayri insani yaklaşımlara kimsenin göz yumması mümkün değildir. Gözde yummamalıdır. O yüzden ben ODTÜ yönetiminin bu noktada bundan sonraki süreçlerde bir daha böylesi hadiselerin tekerrür etmemesi için tedbir alması gerektiğini düşünüyorum alınan tedbirler beli ki yeterli değil onun üzerinde yeni tedbirleri değerlendirmesi lazım.
YÖK’ünde bu noktada üzerine düşenleri yapması lazım sadece kınamak değil böylesi eşkiyalığı yapanlara karşı hukukun cevabını vermek lazım, hukuku onlara tanıtmak lazım. Aksi takdirde gücü olan sesi çok çıkan bağran, şiddet uygulayan,  hakaret edenin borusunun öttüğü bir üniversite ortamında bilimin varlığından özgür bir eğitim hayatından bahsetmenin imkanı olmaz.
Onun içinde bunlara karşıda mutlaka yönetimlerin tedbir alması lazım dır. Buna karşı ortak tavır koyması lazımdır. Türkiye’de kendisini liberal kabul eden özgürlükten yana olduğunu söyleyen herkesinde bu faşizan tutumla karşısında samimilerse ortak tavır koymaları lazım. Türkiye’nin hiçbir yerinde böylesi bir hadiseye göz yumulması mümkün değildi. Biz hükümet olarak böylesi eşkıyalıklara, böylesi yobazlıklara, bağnazlıklara, çirkefliklere asla göz yummayacağız. Milletimizin evladını eğitim ve öğretim hakkını kullanılmasını kim engellemek istiyorsa onun karşısında hukuk mutlaka gerekeni yapacaktır. Bu noktada herkes emin olsun. Onun içinde herkesi görevini yapmaya davet ediyorum. Zira eğitim ve öğretim hakkını kullanılmasını engellemek Türk ceza kanunun anlamında suçtur. Bu noktada, bizim savcılara şikayette bulunmamıza gerek yoktur. Bunlar takibi zorunlu suçlardır. Bildiğim kadarı ile bütün bunlarla ilgilide gereken yasal prosüdürülerinde işletilmesi lazım. Birisi bir eşkıyalık yaptığında birisi bir suç işlediğinde birisi hukuku ayaklar altına aldığında onun karşısında hukuku uygulamakla görevli olanlar tereddüt etmemelilerdir. Hukuk ne diyorsa onu yapmalıdır. Birdaha böylesi çirkeflikler çirkinlikler böylesi yobazlıklar böylesi faşizanca yaklaşımları sergilemek isteyenler imkan ve fırsat bulamasınlar umarız ki bir daha böyle bir hadise olmasın” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. sayın bakana sormazlarmı yabacı ülkelerden mezun olan tc vatandaşlarına ünüversiteye sınavsız girme hakkı tanınmış!birde harç ikramı yapmışlar,ünüversite harçıda ödenmiyeceklermiş,ne güzel haber degilmi tesadüfe bak sayın bekir bozdagın akrabası avusturyada lise bitirip türkiyede tıp fakültesine yazılmış,acaba akrabası avusturyada küt diye tıp fakültesine yazıla bilirmiydi,aceba öss,ye girseydi kaç puan alırdı üstelik bu ünüversitenin altı yıllık harç parası doksan bin tl bunuda ödemiyeceklermiş,tabiki bu bu iyilik tekbirtek bekir bozdagın yakını için degildir10 eylül posta gazetesi 16 sayfa haberi

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji