YouTube

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %-0,05
BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İLE ÖZEL SÖYLEŞİM

BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İLE ÖZEL SÖYLEŞİM

Bozok Üniversitesi 2006 yılında kurulan hızla gelişen adından sıkça söz ettiren bir üniversitemizdir. Bünyesinde bulundurduğu öğrenci sayısıyla yaptığı başarılı sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarla Orta Anadolu bölgesinde sayılı üniversiteler arasında yer almıştır. Üniversitemiz hızla gelişen çağın gereklerine uygun modern eğitim anlayışını ilke edinerek eğitim hayatını sürdürmektedir. Geçtiğimiz günlerde Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçarı makamında ziyaret ettim. Sayın Rektörümüze üniversitemiz hakkında soru sorarak kendilerinden bilgi aldım. Üniversitemizin gelişimi konusunda, Yozgat’ın üniversitemize bakışı, Yozgatlı siyasilerin ve Bürokratların üniversitemize katkıları, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu hakkında ve benzeri konularda kendilerinde bilgiler aldım. Sayın Rektörümüzden edindiğim bilgileri siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Üniversitemizin gelişimi konusunda çalışmalarınız var mı?                           Diye sordum. Üniversitemizin yapılaşma sürecinden ifade ederek 2011 yılı itibariyle Altyapı çalışmalarına, Fakültelere doğalgaz getirilmesi yönünde çalışmalar yaparak kampüs yollarını asfalt yaptıklarını, kampüs giriş kapısını tam donamlı bir üniversiteye yakışır hale getirerek açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kampüs alanı içerisinde öğrencilerimizin dinlenebilecekleri gezebilecekleri ortamları oluşturarak öğrenci memnuniyetini sağlamak için kampüs içerisinde gerekli peyzaj düzenlenmesi yapılarak kampüsü bir yeşillik bahçesine çevireceklerini dile getirdi.
Yeni Fakülteler ve Meslek Yüksekokulu açılması yönünde çalışmalarınız var mı?
Diye sordum. Rektörümüz ise Fakülte ve Meslek Yüksekokulu açılması yönünde ilçelerimizden yoğun bir talep var dedi. Birçok ilçede Yüksekokul açılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek bu çalışmalarımızı sadece üniversite olarak değil hayırsever İş Adamlarımızın katkıları ile Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri yaptıkları müzakereler sonucunda faaliyete geçireceklerini söyledi. Sayın Rektörümün bir cümlesi benim dikkatim çekti.”Fakülte kurmak veya Meslek Yüksekokulu kurmak öğle iki tane tuğlayı yan yana getirip inşa etmek değildir. Öğrencilerin Barınma, Sosyal ve Kültürel aktivelere katılacak sahaların olması gerektiğini, öğrencilerimizin gereksinimlerini dikkat almalıyız” sözü gerçekten takdirle karşılanacak bir davranıştır. Bir yerde üniversite veya meslek yüksekokulu kurulacaksa önce öğrencilerin yaşabileceği ortamların altyapısı oluşturulmalıdır. Üniversite kurmak ve Yüksekokul açmak sıradan bir ihtiyaç gibi algılanmamalı diye de ben düşünüyorum.
Bozok Üniversitesinin büyümesinde Yozgatlı İş Adamlarının herhangi bir yardımları oldu mu?
Sorusunu yönelttiğimde Rektörümüz Yozgatlı İş Adamlarının Üniversitemize sahip çıkmalarından dolayı teşekkürlerini dile getirerek özellikle İş Adamlarımızdan Bilal Şahin’e ve Erdoğan Akdağ’a üniversitemize yaptıkları hizmetlerin çok büyük olduğunu ve bu hizmetlerin üniversitemizin gelişimi konusunda son derece ciddi ve başarılı çalışmalar olduğunu dile getirdi. Sayın Erdoğan Akdağ’ın üniversitemiz Kampüs alanı içinde 3 Fakülte,  1 Laboratuar, Erdoğan Akdağ Kültür Merkezi ve Kampüs alanı içinde cami yapımına başlandığını ve bu çalışmaların çok kısa bir süre de açılışa hazır hale getireceklerini ifade etti. Rektörümüz,  Yozgatlı İş Adamı Bilal şahin’inde üniversitemize ilahiyat fakültesi yapımını üstlendiğini ve inşaat halinde olduğunu ifade ederek tüm çalışmaların hızla devam ettiğini önümüzdeki yıl ilahiyat fakültesine öğrenci alımlarının gerçekleştireceklerini söyledi. Yozgatlı Siyasilerin ve Bürokratların üniversitemize bir katkıları var mı?
Diye sorduğumda Sayın Rektörümüz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in,  Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ bey’in ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın üniversitemize büyük destekleri ve gayretleri sayesinde üniversitemiz gelişimi konusunda ciddi çabalarının olduğunu dile getirerek üniversitemizi önemsediklerini bununla ilgili her türlü üniversitemize yardımcı olduklarını dile getirdi.
Üniversitemizde bulunan öğrenci sayısını sordum bu sayı artabilir mi? Diye
Sayın Rektörümüz üniversitemiz bünyesinde bulundurduğu Fakülte ve Meslek Yüksekokulları her geçen dönem öğrenci sayımız artmaktadır. Açılacak olan yeni fakültelerimizle ve meslek yüksekokullarımızla öğrenci sayımızı ileri ki dönemlerde 20 bine çıkarmayı düşünüyoruz ifadelerini kullandılar. Öğrenci sayısının artmasıyla Yozgat’ta çok büyük değişikliklerin olacağını sosyal ve kültürel alanda çalışmaların artacağını dile getirdi. Sayın Rektörümüze
Bozok üniversitesi tıp fakültesini sordum?
Sağlığın önemine vurgu yaparak; Üniversite hastanemizi modern teknik cihazlarla donattıklarını hastane imkânlarından tüm halkımızın faydalanacağını dile getirerek üniversite hastanemizin Yozgat için büyük bir avantaj olduğunu ve Yozgat’ta oturan hastalarımızın artık il dışına hasta sevkinin yapılmayacağını ifade ederek üniversite hastanemizde bulunan hocalarımız ve personelimiz erken müdahale ve erken teşhis yaparak insan hayatının önemine vurgu yaparak üniversite acil servisinin kısa bir zamanda faaliyete geçeceğini vurguladı.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Diye sordum Sayın Rektörümüz; Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulunun yargıdaki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla açılmış geleceği olan bir bölümdür dedi. Adalettin gerçek anlamda sağlanması yargıdaki iş yükünün azaltılması sorunun giderilmesi amacıyla kurulmuş bir meslek yüksekokulumuzdur. Yerköy halkının Adalet Meslek Yüksekokuluna sahip çıktığını dile getiren Rektörümüz Adalet Meslek Yüksekokulunun Yerköy de açılması Yerköy’ün sosyal kültürel anlamda gelişmesi için büyük bir avantaj olduğunu ifade ederek Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu açıldığı günden beri konferans salonu ile etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır dedi. Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulunun konferans salonu Yerköy de yapılacak tüm etkinliklerde kullanılabileceğini söyledi. Adalet Meslek Yüksekokulumuzun varsa sorunları bu sorunları giderilmesi için Yerköy idari yöneticileri ve halka el ele vererek Yüksekokulumuza sahip çıkmalıdır. Diye sözlerine ekledi.
Yeni Anayasa çalışmaları hakkında üniversite olarak ne düşünüyorsunuz?
Diye sorduğumda Rektörümüz Yeni Anayasaya her kesimin destek vermesi gerektiğini ve daha demokratik daha özgürlükçü sivil bir Anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek üniversite olarak yeni Anayasa konusunda düşüncelerini Anayasa çalışması başkanlığını yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil çiçek’e sunduklarını ifade ettiler.
Türkiye’nin kanayan yarası olan Terör konusunda ne düşünüyorsunuz?
Diye sorduğumda, Terörle Mücadelede güvenlik güçlerimiz büyük bir görev üstlenmişlerdir. Görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını ifade ederek milli birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Rektörümüz hiçbir dil, din, renk, cinsiyet, ırk ayrımı yapmadan bu güzel ülkede kardeşçe barış içerisinde yaşamalıyız dedi. Bozok üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile yaptığım bu özel söyleşimi önemsediğimi belirtmek isterim. Bir ilin veya bir ilçenin gelişiminde üniversiteler öncü rol oynamaktadır. Kentlerin gelişmişliğini üniversitelere bağlayabiliriz bir anlamda Bozok üniversitemizde genç ve dinamik bir yapıya sahip olan üniversitelerimizden birisidir. Bu açıdan Bozok üniversitesi hem Yozgat için hem de Yozgat’ın ilçelerinin gelişimi için önem arz etmektedir. Önümüzdeki yıllarda Bozok üniversitesi bünyesinde bulundurduğu Fakültelerle Meslek Yüksekokulları ile Orta Anadolu’nun en büyük belki de Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yerini alacaktır. Üniversitenin gelişimi konusunda yoğun çaba ve emek harcayan Rektörümüz başta olmak üzere tüm idareci ve öğretim görevlilerimize teşekkür ederim.  Bana değerli zamanlarını ayırdıkları için Bozok üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Tamer Uçar hocama saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji