YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %0,69
Bozok'ta ilk kez Buğday ve Arpa hasadı yapıldı

Bozok'ta ilk kez Buğday ve Arpa hasadı yapıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl ilk kez ekimi gerçekleştirilen buğday ve arpa hasadı yapıldı. 288 dönümlük alanda ekimi yapılan buğdaydan yaklaşık 100 ton, 30 dönümlük alanda ekimi yapılan arpadan ise 11 ton ürün elde edildi.
17072013bozokBozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nce ilk kez ekimi yapılan buğday ve arpa ürünün hasat çalışmalarının ilk gününe Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı ve Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Mut ile Üniversite Çevre ve Yeşil Alan Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Özcan Şahin katıldı. .
Buğday ekili alanda incelemelerde bulunan ve biçerdöver kullanarak ilk hasadı başlatan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar yaptığı açıklamada, “Üniversitemize tahsis edilen alanlarda geçtiğimiz yıldan itibaren tarımsal amaçlı üretim faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. Bilindiği üzere bu alan Yozgat’ta daha önce havaalanı olarak düşünülen ve daha sonrada tarımsal amaçla kullanılmak üzere üniversitemize tahsis edilmiş bir alandı. Burada buğday ekimi gerçekleştirdik ve şu anda da ilk hasadı başlatmış bulunuyoruz. 288 dönüm araziyi etkin şekilde tahıl üretimi için kullanmış bulunmaktayız” dedi.
Yozgat ekonomisinin ağırlıklı olarak tarım ve tarıma dayalı sanayilerden oluştuğunu, üniversiteye ait tarımsal alanların sadece üretim amaçlı olmadığını doğru ve verimli tarım uygulamalarını çiftçiye göstermek amaçlı da ekim ve hasadı gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Uçar, “Üniversitemizin Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi bu alanlarda aktif olarak Yozgat halkına ve çiftçisine hizmet etmeye devam edecektir. Bu anlamda bölgedeki çiftçiler açısından iyi örnekler teşkil ettiğimize inanıyorum. Ürün ekimlerimiz bundan sonraki yıllarda da yaygınlaşarak devam edecek. Araştırma amaçlı da olsa Yozgat’ın ekolojik yapısına uygun ve yüksek verimli, türler çeşitler denenmiş olacak” diye konuştu.
Üniversitenin tarım için belirlenen alanlarının aktif olarak kullanılmadığı yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Rektör Uçar, “Hem üniversitemiz kampüs alanında yapılan arpa ekimi, hem de Yerköy ilçesi ve Gedikhasanlı kasabasında tarımsal amaçlı kullanılan alanların faal olarak ekimi ve hasadı gerçekleştiriliyor. Üniversitemizin Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi geliştikçe bu alanları hem tarımsal üretim hem de araştırma amaçlı olarak aktif ve daha yoğun bir şekilde kullanmaya da devam edeceğiz. Yerköy’de 2 bin 700 dönümlük bir arazi aktif olarak kullanılmaktadır. Bu arazinin Tarımsal Araştırma Merkezi’ne dönüştürülmesi için gerekli projeler hazırlandı ve gerekli finansal kaynağın bulunması durumunda projenin hayata geçirilebilecektir” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji