YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,24
Bulut, “Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil”

Bulut, “Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil”

Vergi bilincinin toplumun bütün kesimlere benimsetilmesi amacıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Vergi Haftası’nın 24’üncüsü, 25 Şubat 2013 tarihinden itibaren kutlanmaya başlanacak.
23022013vergiYerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut, topluma vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığı kazandırılması gerektiğini söyledi.
Yerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut, 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftasının bu sene 24’üncüsünün kutlanacağını hatırlatarak, 25 Şubat ila 3 Mart arasında çeşitli faaliyetler yapılacağını belirtti.
Vergi konusunda açıklamalarda bulunan Bulut, “Anayasamızın 73’üncü maddesinde ‘Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının temel amacıdır.”dedi.
Vergi, resim, harç gibi kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır’ ibaresi yer aldığını ifade eden Bulur, “Vergiyi, devletimizin kamu giderlerini karşılamak maksadıyla herkesten kazançları oranında karşılıksız olarak alınan değerler toplamı olarak da ifade edebiliriz.
Vergilerin kanunlarla konulup kanunlarla alınmasına rağmen, uygulayıcısı ve uygulanan muhatabın insan olduğu gerçeğinden hareketle, insanımızın vergi konusunda daha hassas olmasının büyük önem arz ettiğini, verginin kendisine uygulanan bir müeyyide olmaktan öte devletin sağladığı eğitim, sağlık, güvenlik gibi hayati önem arz eden sürdürülebilir faaliyetlere kaynak teşkil ettiğini belirtmemiz lazım.  Bu duygu ve düşünce ile hareket edersek, güven ve gönüllülük esasına dayalı olarak verginin zamanında ödenmesini sağlayabiliriz. “dedi.
Vergi ödeme alışkanlığı edinmiş ve vergi ödevlerini yerine getiren tüm mükelleflere ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade eden Bulut, vergi bilincinin oluşturulması vergi ödevinin ulusal nitelikte bir görev olduğunun toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi ve vergiyi günülü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji