YouTube

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %0,67
  • BIST
    %1,77
BÜYÜK SAYGISIZLIK

BÜYÜK SAYGISIZLIK

Yerköy İlçesi’ne 10 kilometre mesafede yol kenarında bulunan Mulla Osman Türbesi, duyarsız vatandaşların bıraktığı çöpler nedeni ile içler acısı bir duruma geldi.
22052012turbeManevi hürmetine Allah’a dua ettiğimiz Mulla Osman Türbesi’ni ziyaret edenler arkalarında çocuk bezinden pet şişeleye kadar bilumum çevreyi ve türbeyi kirletecek atıklar bırakarak büyük bir duyarsızlık örneği gösterdiler.
Türk milletinin manevi hayatında önemli bir yere sahip olan manevi şahsiyetlerin kabristanlarından bir tanesi olan Yerköy İlçesi’ndeki Mulla Osman Türbesi’nin çevresi ziyarete gelen insanların bıraktığı atıklar nedeni ile adeta çöplüğe döndü. İnsanların bu duyarsızlığına yetkililerin de ilgisiz kalması ortaya ibret verici görüntüler çıkardı.
Yerköy İlçesi’nin Ankara istikametinde10 kilometremesafede bulunan Mulla Osman Türbesi’ni yol kenarında bulunduğu için her gün yüzlerce insan ziyaret ediyor. Etrafında mescit ve tuvaletleri bulunan türbenin bakımsız hali dikkat çekiyor.
Abdest alma bölümleri olmasına rağmen tuvaletleri kullanılmaz bir hal alan Türbenin bahçesi de dahi olmak üzere etrafına dağılan çöpler pes dedirtiyor. Türbenin etrafında bulunan mezarlar da bu çirlilikten fazlasıyla nasibini almış durumda.
Tuvaletleri kullanılmaz halde olan türbenin içler acısı durumuna duyarsız kalmayan bazı vatandaşlar; “Eğer millet olarak türbelerimize sahip çıkamıyor, çevremizi kirlettiğimiz gibi buraları da kirletip, kullanılmaz hale getiriyorsak pes bize. Hem ibadet ediyor, hem ziyaret edip Allah’a dua ediyor hem de kirletiyoruz. Bu vebali bu sorumsuzluğu taşıyıp da türbeyi ziyaret edenleri duyarlı olmaya, vicdan sahibi olmaya davet ediyoruz” dediler.
Vatandaşlar, yetkililerin türbe etrafının temizlenerek, manevi ortamına uygun hale getirilmesi için girişimde bulunmasını istediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji