YouTube

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,94
  • BIST
    %1,77
Çanakkale gezici savaş müzesi ilçemizde

Çanakkale gezici savaş müzesi ilçemizde

Yerköy Şehit Aileleri Derneği ve Türkiye Gaziler Kültür ve yardımlaşma vakfın tarafından Yerköy’e getirilen, Çanakkale gezici savaş müzesi vatandaşların ziyaretine sunuldu.
12072013cadirYerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, 1915 Çanakkale Savaşları gezici müzesini ilçe halkına sunmak için gerekli yazışmalar sonrası Çanakkale gezici savaş müzesinin Yerköy’e getirildiğini ifade etti.
Dört gün boyunca Molla Hüsrev Camii havlusunda müzenin açık kalacağını belirten Kepir, “Molla Hüsrev Camii havlusunda 4 gün süreyle Yerköy halkının ziyaretine sunulacak şehitler diyarı Çanakkale’yi o günleri yaşananları gezici müze olarak diyar diyar dolaşıp insanlara anlatıyorlar.
Çanakkale gezici savaş müzesinde Çanakkale’yi anlatan resimler bulunmakta. Çanakkale Savaşı 250 bin şehit, yüz binlerce gazinin, vatanın birliği, bütünlüğü ve milletin hayat mücadelesinin dönüm noktalarından biridir.”dedi
Amaçlarının Çanakkale’yi ziyaret edemeyenlere, Çanakkale Savaşlarını yakinen görmelerini ve daha iyi anlamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kepir, Yerköylülerin ayağına kadar getirilen müzede, Çanakkale de yaşanan destandan geriye kalan ve savaşlarda kullanılan o döneme ait malzemeleri ve silahları halkın yakından görmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji