YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,24
Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 96’ ıncı yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Yerköy’de anma töreni düzenlendi.  
18032011canakkalesehitleriÇanakkale Zaferi’nin 96’ıncı yılında dünyaya karşı kazanılan harp ve bu harbi canları pahasına kazanarak ‘Çanakkale’yi geçilmez’ kılanlar, Yerköy ilçemizde düzenlenen törenle bir kez daha anıldı.
Düzenlenen anma programında 18 Mart 2011 Cuma günü saat 9:00’da Yerköy Şehitlik Mezarlığında çelenklerin konmasından sonra Saygı duruşu, İstiklal marşı, Yerköy Müftülüğünde Kuranı Kerim ve Duaların okunması sonrasında gerçekleşti.
Yerköy Şehitlik Mezarlığında gerçekleşen programda İlçe Jandarma Komutanlığı adına konuşma yapan P. Uzman Çavuş, konuşmasında. “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkartılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz bazılarının da mezar taşlarının olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.
DSCF6706Yerköy Şehitlik mezarlığında gerçekleşen program bitimi sonrasında çeşitli okullardan gelen öğrenciler Yerköy Şehitlik mezarında yatan şehitlerimizin mezarları ziyaret ederek başlarında dualar okudular.
Yerköy Şehitlik Mezarında başlanan program sonrasından Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda programa devam edildi.
Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin 96’ıncı yılı anma programında, Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ardından. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şehit Mehmet Tez Lisesi Müdürü Ebubekir Mermi yaptı.
Mermer, konuşmasında Türkler savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 96’ ıncı Yıldönümü kutlamanın ve kutsal vatanımızın için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını, Çanakkale Zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığını, Kurtuluş savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu yüce Türk ulusunun Kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğu ifadelerinde bulundu.
DSCF6712Şehit Mehmet Tez Lisesi Müdürü Ebubekir Mermi’nin konuşması sonrasında, Şehit Mehmet Tez Lisesi Öğretmen ve Öğrenciler tarafından hazırlanan Slayt Gösterileri, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri için çeşitli şiirler okunurken, tiyatro ve Koro gösterileri de düzenlendi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji