YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %1,22
  • BIST
    %-0,06
ÇEDAŞ’ın Usulsüz Elektrik Kesimine Tüketici Hakem Heyeti Engeli

ÇEDAŞ’ın Usulsüz Elektrik Kesimine Tüketici Hakem Heyeti Engeli

Yerköy Tüketici Hakları Hakem Heyeti bir ilke daha imza attı, ÇEDAŞ İşletme şefliğinin aldığı kesme-bağlama ücretinin iadesini sağladı
20112012cedasYerköy Tüketici Hakem heyeti, sürpriz bir karara imza atarak, Elektrik işletme şeflikleri tarafından alınan kesme-bağlama ücretinin iade edilmesi konunda karar aldı.
1 aylık elektrik faturası bedelini ödemediğinden dolayı elektriği kesilen Yerköylü Avukat Murat Kılıç, ÇEDAŞ İşletme şefliğinin elektrik kesim işleminin usulsüz olduğunu Tüketici Hakem Heyetine taşıdı.
Avukat Kılıç, şikayet dilekçesinde ÇEDAŞ’ın elektrik kesme ihbarnamesini kendisine yada aynı konutta yaşayan aile bireyine tebliğ edilmeksizin kesme işleminin yapıldığını, Apartman giriş panosuna bırakılan ihtarın usulsüz olduğunu Tebligat kanununda böyle bir tebliğ usulünün olmadığını belirterek işlemin usulsüzlüğüne karar verilmesini, neticesinde de haksız olarak tahsil edilen kesme bağlama ücretinin iadesini istemiş.
Tüketici Hakem Heyeti kararında Kılıç’ı haklı bularak bu işlemi iptal etmiş ve kesme bağlama ücretinin iadesine karar verilmiştir.
Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Özellikle apartmanda oturup ta kesme ihbarnamesi ÇEDAŞ tarafından, uygulamada yapıldığı gibi apartman panosuna bırakılan yada apartman giriş kapısına bırakılan ihbarların geçersiz olduğunu, ÇEDAŞ’ın her ay bu şekilde yaklaşık bin abonenin elektriğini kestiğini her ay bu işlemden 20 bin TL gelir elde ettiğini, kesme ihbarnamesinin “Tebligat Kanununa” uygun yapılması halinde bu rakamın çok aşağılara çekileceğini belirterek bütün tüketicileri uyardı.
Kılıç, elektrik kesme ihbarnamesi kendisine tebliğ edilmeksizin elektriği kesilen abonelerin, Tüketici Hakem heyetine müracaat ederek haklarını aramasını istedi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Sayın avukatımı takdir ediyorum mükemmel bir şahsiyettir ve insanlara yardımcı olmayı seven bir arkadaşımızdır sağolsun ki böyle bir uygulamanın yanlış oldugu konusunda bizleri aydınlattı ve güzel bir örnek oldu umarım bizlerde bu öneriyi kulak ardı etmeyiz ve sayın avukatının bu uyarısı doğrultusunda hakkımızı ararız çok teşekkür ediyorum avukat kardeşime

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji