YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
CHP İlçe Başkanı, İstiklal Marşının Kabulünün 90'ıncı Yılı Mesajını yayınladı

CHP İlçe Başkanı, İstiklal Marşının Kabulünün 90'ıncı Yılı Mesajını yayınladı

CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, İstiklal Marşının kabulünün 90’ıncı yılı münasebeti ile gazetemize yazılı açıklamada bulundu.
17032011chpİstiklal Marşının kabul edilişinin 90’ıncı yıldönümünü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, İstiklal Marşının ecdadımızın bağımsızlık uğruna vermiş olduğu onurlu mücadelenin destanı olduğunu belirtti.                                                          
CHP Yerköy İlçe Başkanı Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hem ülkemiz hem namusumuz hem de şerefimizi kurtardık. Özgürlüğü olmayan milletlerin vatanı namusu şerefi ve dini de olmaz.
Şimdi andımızı ve milli marşımızı okumaktan imtina eden hatta okullarda okunmasını kaldırmaya çalışan kişiler şunu hatırlatmak gerekir.
Ey vatan haini artıkları, Bu marşın yazıldıgı istiklal ve özgürlük mücadelesi olmasa idi ne böyle bir marş yazılır nede okunmasın and ve marş diyecek sizler olurdunuz.Şimdi adınız Ahmet-ayşe  Fatma Mehmet degil Adof-anjelika-agop.yada kirkor olaçaktı.Allah iyiki o dönemde bir Mustafa Kemal Atatürk nasip etti bize hem ülkemizi hem namusumuz hemde şerefimizi kurtardık.Özgürlüğü olmayan milletlerin vatanıda namusuda şerefide dini de olmaz
Tarihimiz boyunca hiçbir ülkenin boyunduruğu altına girmeyen Türk Milleti Mustafa Kemal’ in Samsun’ a çıkışı ile Kurtuluş Mücadelemizi başlatmış ve bu uğurda canlarını severek Vatanımız için vermişlerdir. Halkımızın yaşadığı bu zor günleri her bir kıtasında ayrı ayrı anlatan ve bize bu günleri tekrar hatırlatan İstiklal Marşımız, bu yüzden hepimizin gönlünde ve yüreğinde önemli bir yere sahiptir.
Milletimizin Kurtuluş Mücadelesi verdiği yıllarda; halkımızın içinde bulunduğu durumdan dolayı, onların morallerini yükseltecek ve birlik beraberlik ruhunun gelişmesini sağlayacak bir ulusal marş olan istiklal marşımızı her yerde her ortamda gür sesle söylemekten onur duyarız. Peki bu marşı kim yazacaktı.
 Tabiki Milli ruhu olan
Aynı zamanda Milli Mücadele kahramanı olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı yazabilecek en ideal insandır. yüksek ahlâk sahibi, mütevazi ve ilkeli, entelektüel kapasitesi son derece yüksek, yaşadığı dünyanın farkında bir başka şair zor bulunur. Dünyada İstiklâl Marşı yazan şairler içinde; – hem milletinin var olma mücadelesine katılmış bir kahraman, milletinin dilini bu kadar iyi kullanan bir yazar, çağının tanığı ve vicdanı olan bir aydın, hem toplumunun değerlerini ve kişisel ahlakını sağlam bir ilkelilikle kendi şahsında bütünlemiş bir ahlak adamı, hem İstiklâl Marşını arzu ve talep eden Meclisin üyesi bir milletvekili hem de İstiklâl Marşı’nı yazmadan önce de ülkesinin büyük bir şairi olarak tanınan ve bütün bu özellikleri kendi şahsında toplamış başka biri yoktur.
Milli Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ‘ u rahmetle anıyor, mekanının cennet olmasını dileyerek, Yüce ALLAH’ ımızdan bizlere tekrar o acıları yaşatmamasını, Mehmet Akif Ersoy’ un da dediği gibi ALLAH bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyoruz”dedi.
 Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji