YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
CHP'den 89. Yıl Kuruluş Yılı Heyecanı

CHP'den 89. Yıl Kuruluş Yılı Heyecanı

Yerköy CHP İlçe Teşkilatı, partinin kuruluşunun 89’uncu yıl dönümünü Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı
CHP LOGO 804201210250413504941CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, CHP Yerköy İlçe teşkilatı ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra burada yaptığı açıklamada, CHP’nin Türkiye tarihinde dönüm noktası olduğunu ifade etti.
Partinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’de “Cumhuriyet Halk Fırkası” adıyla kurulduğunu hatırlatan Yılmaz. CHP’nin hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirdiğini vurguladı. Yılmaz, “CHP, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrası tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür.
CHP Yerköy ilçe Başkanı Sancak Yılmaz da bir grup partili ile Yerköy ilçesindeki Atatürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. Yılmaz burada yaptığı açıklamada, Atatürk’ün iki önemli eserlerinden birisi olan CHP’nin 89’uncu kuruluş yılını övünçle, gururla kutladıklarını, nice 89 yıllara ulaşma şevki ile mücadelenin süreceğini bildirdi. CHP’nin kişilerin birbirine kızarak küsmesi dolayısı ile kurulmuş bir parti olmadığını belirten Yılmaz, ”CHP’nin kökeninde kurtuluş mücadelesi veren Türkiye halkının onurlu mücadelesi  ve kuvva i milliye ruhu vardır. CHP icazetle kurulmuş bir parti değil harp cephelerinde temeli atılmış bir partidir” diye konuştu.
CHP’li olmanın önemli bir görev olduğunu, CHP’li olmalarının bir siyasi tercih değil, ulusumuza bir borç, kimliğimiz, kişiliğimiz ve hayat felsefeleri olduğunu anlatan Sancak Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
”Demokrasiye geçişte ilk adımlardan biri olan partimizin kuruluşu Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde emperyalizme karşı yaktığı meşalenin ışığında bağımsızlık savaşı vermiş mazlum ülkelerin onurlarına hayat vermiş gibidir. CHP’li olmak siyasetçi olmanın yanında çağdaş laik sosyal hukuk devletine sahip çıkma görevidir. Kurtuluş savaşı için atılan tohumlardan biri olan 4 Eylül Sivas kongresi gününde Atatürk’ün adını anmamak anlayışına karşı daha seri daha inançlı ve daha çok çalışarak kararlılığımızı göstereceğiz. Partimiz yıllarca toplumsal siyaset yaptı ırksal ve dinsel değerler üzerine politika yapanların nereye vardığı görülmüştür.
Çok partili sisteme geçme cesaretini CHP’li meclis karar vermiştir. Şimdiki siyasetçiler olsa idi hükümdarlıklarını ilan ederlerdi ve hala tek partili dönemde olur idik. Cumhuriyetin en önemli emanetlerinden olan CHP ve cumhuriyeti yaşatmak konusundaki duyarlılığımız sonsuza kadar sürecektir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji