YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %0,80
Çiçekdağı E-Reçeteye Geçti

Çiçekdağı E-Reçeteye Geçti

Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, E-Reçete Hakkında Açıklama Yaptı
28012012cicekdagidr15 Ocak’ta E-Reçeteye geçildiğin ifade eden Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, “15 Ocak itibariyle Çiçekdağı Devlet Hastanemizde E-reçete yani elektronik reçete bütün hastanelerde olduğu gibi ilçe hastanemizde de geçmiş bulunmaktadır.
E-reçete uygulaması hastalarımız doktora muayene olduktan sonra doktorumuz ona bir elektronik şifre veriyor.  Hasta elektronik şifreyle ve nüfus cüzdanıyla birlikte eczaneye müracaat ediyor.
Eczane medula sistemine girerek bu reçetenin karşılığı olan ilaçları hastaya veriyor. E-reçetenin en önemli faydası hastalarımıza artık yanlış ilaç vermekten veya okunmasıyla birlikte arada doğabilecek yanlışlıkları ortadan kaldırıyor.
İkincisi fevkalade kolaylık, bu ilaçları teker teker sisteme yazmak yerine hazır bir reçete geliyor.
Bu reçetedeki ilaçları biz çıkarıyoruz kare odlarını sisteme kayıt ettikten sonra hastalara ilaçlarını veriyoruz. Bu şekilde ciddi bir iş kazancı ve zaman tasarrufu oluyor. Hastalar beklemekten kurtuluyor.
En önemli sorunu manuel olarak girdiğimiz reçetelerde hastaların elinde reçete olduğu için medula sistemi çalışmadığı dönemlerde de biz hastaya ilaçlarını veriyorduk ama bu sistemle verilmiyor” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji