YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %-0,06
Çiçekdağı kaplıcası şifa dağıtıyor

Çiçekdağı kaplıcası şifa dağıtıyor

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde bulunan kaplıca başta romatizma olmak üzere birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor.
24062013cicekkapicaBulamaçlı kaplıcasının egzama, böbrek taşı düşürme, yaralara,  romatizman rahatsızlıklara tedavisinde etkin rol oynadığını ifade eden Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, “Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bulamaçlı kaplıcamız, kükürt oranı yüksek olması nedeniyle birçok hastalığa iyi gelmektedir. “dedi.
Bulamaçlı kaplıcasında restorasyon çalışmaları yaptıklarını ve kaplıcayı modern bir görünüme kavuşturduklarını belirterek Deniz, “Şifa dağıtan kaplıcamız, ilçemiz, çevre il ve ilçelerden gelen misafirleriyle özellikle yaz aylarında yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlarımız tarafından dolup taşmaktadır.
Kaplıcamızda, başta kadın hastalıkları olmak üzere, egzama, böbrek taşı düşürme, yaralara,  romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği Ankara Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucu tescillenmiştir. Yine yapılan araştırmada kaplıca suyu sodyum klorlu, bikarbonatlı ve radyonlu, ısısı 45 derece, radyoaktivitesi 100 eman P.H. ve değeri 6.8 olduğu belirtildi.
Belediyemizin her yıl yaptığı bakım ve onarımlarla halkımıza en iyi şekilde hizmet vermektedir. Kaplıcamız bünyesinde 21 odası 40 yatak kapasiteli büyük bir otel, 10 adet içerisinde sıcak suyu olan özel oda ve pansiyonlar barındırmaktadır.
Yaz aylarında vatandaşlarımızın banyolarından sonra dinlenebileceği çay içip sohbet edeceği sosyal alanlarıyla da ayrıca hizmet vermektedir. “dedi.
Çevre düzenlemesi yapılan kaplıcada, çocuklar için de oyun sahasının mevcut olduğunu ifade eden Deniz, kaplıcanın Çiçekdağı’na4 kmmesafede olduğunun altını çizdi.
Ankara’dan annesi ve çocukları ile birlikte her yıl düzenli olarak bulamaçlı kaplıcasına geldiklerin ifade eden Yasemin Bağcı, “Annem Ayşe Güler’in romatizma hastalığı var, Ankara’da yaşayan Çiçekdağılı bir komşumuzun tavsiyesi üzerine, Çiçekdağı ilçesinde bulunan, bulamaçlı kaplıcasını bizlere tavsiye ettiler. İlk olarak 2010 yılında annem için bir umutla çıkıp geldik ve annem o yıl bacaklarından rahatladı. Bizlerde annem için her yıl gelip bir hafta kaplıcadan yararlanıyoruz.”dedi.
Doktor tavsiyesi üzerine kaplıcaya geldiklerini belirten 63 yaşındaki Esma Arık, “Bende bel fıtığı, bacaklarımda kireçlenme ve romatizma var. Ben ve torunlarım her yıl gelip 1 hafta kalıyoruz. Doktor tavsiyesi üzerine kaplıcaya geliyorum. Kapılıca da ve bu belirtmiş olduğum hastalıklardan da bir nebze rahatlıyorum.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji