YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,23
  • BIST
    %0,80
Çiçekdağı’nda 24 Kasım öğretmenler günü kutlandı

Çiçekdağı’nda 24 Kasım öğretmenler günü kutlandı

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde, Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı.
24112012cicekdagiKırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Çiçekdağı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan anıta çelenk koydu.
Çiçekdağı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma programı sonrasında, Çiçekdağı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda devam edildi.
Törene,  Çiçekdağı Kaymakamı Muhammed Beşir Nursaçan, Belediye Başkanı İsmail Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen programa, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, “İnsanlık, öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran, odur bizi buralara getiren, odur bizi eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu öğreten. Odur bize hayatın diğer adının da insanca yaşamak olduğunu belleten. Odur bize hayatın amacını ve mutluluğunu öğreten” dedi.
Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Arslan, “Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterirler. Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar.
Öğretmenlerimiz, yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. İyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler de sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.
Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatının her aşmasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Meşhur bir filozofa: Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz, diye sorulduğunda, Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, harekete geçirmesi ve elindeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini bilmesi gerekir. Çeşitli bahanelerin ardına sığınarak kendindeki bu gücü ve serveti eritmemelidir.
Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Bu nedenle her Öğretmen bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir. Her zaman bugünü değil yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da biz öğretmenler başaracaktır.
Millet Mekteplerinin açılışı ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulünün bir yıl dönümünde daha öğretmenler gününü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, öğretmenler gününüzü en içten duygularımla bir kez daha kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş ve şehit düşmüş bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmetle anıyor, emekliye ayrılan tüm öğretmen arkadaşlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Sizlere de;  Yaşamınız boyunca aileniz, çalışma arkadaşlarınız ve öğrencilerinizle daha mutlu, sağlıklı, başarılı ve huzurlu günler geçirmenizi diliyorum.” dedi.
Arslan’ın konuşması sonrasında, öğretmenlik hayatına başlangıç yapan stajyer öğretmenler yemin ettiler.
Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Programda ayrıca şiirler okundu, tiyatro gösterileri sergilendi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji