YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Çiçekdağı’nda 600 bayana “Meme Kanseri Taraması” yapıldı

Çiçekdağı’nda 600 bayana “Meme Kanseri Taraması” yapıldı

Çiçekdağı Kaymakamlığı, Devlet Hastanesi ve Çiçekdağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ortak hazırlanan proje kapsamında 600 bayana “Meme Kanseri Taraması” yapıldı.

15042015ketemÇiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Pınar Demir, Çiçekdağı ve köylerde ikamet eden 600 bayanı “Meme kanseri taraması” için Kırşehir Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) götürüp kanser taramasından geçirildiğini söyledi.
“Kanserle Savaşıyoruz, Tarihle Barışıyoruz” projesi kapsamında bayanları, Meme Kanseri Taramasına götürdüklerini ifade eden Dr. Demir, “İlçemizde ve köylerimizde bulunan 600 bayanı farklı günlerde Kırşehir Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine götürüp kanser taramasına tabi tuttuk. Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen ve 40-70 yaş grubundaki kadınlarda en sık ölüme neden olan kanserler arasında yer almaktadır. Meme kanserinden ölümleri azaltmak için batı ülkelerinde 1960 yılların sonlarına doğru mamografik tarama çalışmaları başlamıştır. Erken tanı için rasgele ve kontrollü çalışmalar yapılmış, bu çalışmalarda ve bu çalışmalar sonrasında uygulamaya geçen tarama programlarında mamografik taramanın meme kanserinden ölüm oranlarını azalttığı saptanmıştır. Ülkemizde yapılan tek çalışmada Türkiye’de meme kanserinin yüzde 50’sinin 50 yaş altında geliştiği izlenmiştir. Bu nedenle 40 yaştan itibaren her yıl düzenli mamografi kontrolü özellikle ülkemiz kadınları için önem taşımaktadır. Literatürdeki bilgiler ve batı ülkelerindeki uygulamalar değerlendirildiğinde 40 yaş üstü kadınlarda yıllık mamografi taraması en etkin yöntem olarak görülmektedir. Bizlerde, Çiçekdağı Kaymakamlığı, Devlet Hastanesi ve Çiçekdağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte hazırlamış olduğumuz “Kanserle Savaşıyoruz, Tarihle Barışıyoruz” projesi ile ilçemizde ve köylerde bulunan 600 bayanı meme kanseri taraması için Kırşehir KETEM’e götürüp meme kanseri taramalarını yaptırdık” dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Yağmur ise tarama sonrasında Kaymakamlık ve Vakıf tarafından taramaya götürülen bayanların öğlen yemeği sonrasında, Kırşehir’in tarihi zenginliklerini tanıtmak amacıyla, Kırşehir Belediye’sinin Sanat Tarihi Uzmanı rehberliğinde Ağalar Konağı Kültür Evi, Kent Park, Cacabey Camii ve Ahi Evran Külliyesini gezdirip ikramlar yapıldığını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji