YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %0,80
Çiçekdağı'nda “Ahilik Pilavı” dağıtıldı

Çiçekdağı'nda “Ahilik Pilavı” dağıtıldı

Çiçekdağı ilçesinde Ahiler Haftası kutlamaları çerçevesinde esnaf ve sanatkârlara ahilik pilavı dağıtıldı. Pilav dağıtımının açılışını ilçe kaymakamı Sinan İnaltekin yaptı.
26092013ahi2Çiçekdağı ilçe meydanına pilav dağıtım törenine Çiçekdağı Kaymakamı Sinan İnaltekin, Belediye Başkan Vekili Mehmet Macit,  İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Erdal, İlçe Emniyet Müdürü Barış Macit,  AK Parti Çiçekdağı İlçe Başkanı Hasan Nacakoğlu, Çiçekdağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Hikmet Erdoğan, Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özduran,  daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda kişi katıldı.
Erdoğan yaptığı konuşmada,  geleceğe dönük olarak Ahilik kültürünün geliştirilerek yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Ahiliğin bizi biz yapan önemli değerlerimizden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kırşehir’de yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda 23–29 Eylül tarihleri arasında “Her şeyin özü insan” ana temasıyla 26. ahilik haftası ve 49. esnaf bayramı kutlamaları ilimizde ve ilçelerimizde başlamış olup devam etmektedir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yılın Ahisi olarak seçilen esnaflara plaket takdim edildikten sonra Gürcistan halk oyunları ve Kırşehir Gençlik merkezi tarafından halk oyunları gösterileriyle program sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji