YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %1,13
  • BIST
    %-0,21
Çiçekdağı’nda Amerikan Asma Fidesi dağıtıldı

Çiçekdağı’nda Amerikan Asma Fidesi dağıtıldı

Çiçekdağı İlçe Tarım Müdürlüğü, Çiftçilere 6 Bin 500 Adet Amerikan Asma Anacı Fidesi dağıtımı yaptı.
05042012bagÇiçekdağılı 21 çiftçiye 6 bin 500 adet Amerikan asma anacı fidesi dağıtımı gerçekleşti. Gerçekleşen fidan dağıtımı törenine, Çiçekdağı İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı İsmail Deniz, İlçe Tarım Müdürü  Mehmet Kösekul ve çok sayıda çiftçi katıldı.
6 bin 500 adet Amerikan asma anacı fidesi dağıtımı töreninde açıklama yapan İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, “İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından dağıtımı gerçekleşen fidanlarımız dikim, bakım ve aşılamaları konusunda ilçe tarım müdürlüğü teknik elemanlarının, çiftçilerimize teknik destek verilecektir” dedi.
Kalaycı, “Köylerimizde bağların kuruması, asmaların çeşitli nedenlerle zarar görmesiyle  bağcılık zayıflamış ve üretim azalmıştır.  Çiçekdağı İlçemizde, son yıllarda bağcılığın canlanması konusunda çalışmalar başlamıştır.
İlçemizde bağcılık yeniden canlandırılması için elimizden gelen tüm caba ve gayret içerisinde olacağız. İlçemizde üretimi arttırmak ve asma çeşitliliğini oluşturmak amacıyla Çiçekdağı İlçe Tarım Müdürlüğü 2011 yılında 21 çiftçiye 65 dekar alan için 6 Bin 500 adet Amerikan Asma Anacı dağıtımını yapmıştır. 2012 yılında yılı için 30 çiftçimiz 86 dekar alan için 5 bin 570 adet Amerikan Asma Anacı talep etti.
Çiçekdağı İlçe Tarım Müdürlüğü’nde köylerden gelen ve ilçe merkezinde bulunan 30 çiftçimize  86 dekar alan için 8 bin 570 adet Amerikan Asma Anacı  dağıtımı yapılmıştır.”ifadelerinde bulundu.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji