YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
Çiçekdağı’nda dönüşüm toplantısı

Çiçekdağı’nda dönüşüm toplantısı

Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, Acı ve Boğazevci İlkokul-Ortaokul öğrenci velileri ile okul dönüşümleri hakkında toplantı düzenledi.
24042013mebÇiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, Acı köyü ve Boğazevci Kasabasında okulların dönüşümü konusunda toplantı yaptı. Toplantıya okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, dönüşümlerin isabetli olması için bir titiz bir şekilde; okulların öğrenci, öğretmen, derslik sayıları ile bulundukları konumlarını da göz önünde bulundurarak dönüşüm çalışmalarını planladıklarını belirtti.
2013–2014 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının 4 Nisan 2013 tarih, 470426 sayı “Okul Dönüşümleri” başlıklı yazıya istinaden, okul dönüşümleri için kolları sıvadıklarını ifade eden Arslan, “Eğitim-öğretime ilk defa açılacak okulların müstakil ilkokul veya müstakil ortaokul olarak açılması. 2012–2013 eğitim-öğretim yılı için kademeli geçiş uygulanan ancak öğretmenleri yer değiştirmesi veya öğrencilerin nakilleri sonucu şartları uygun olan okulların, 3 yıl beklenilmeksizin müstakil ilkokul veya müstakil ortaokul olarak dönüşümlerinin gerçekleştirilmesi, kademeli geçişler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tamamlanacağından okul dönüşümleri ile ilgili planlamaların bu husus göz önünde bulundurularak yapılması.
Yatılı bölge ortaokullarına zorunlu olmadıkça, ilkokul bölümünden öğrenci alınmaması, mevcut ilkokul öğrencilerinin taşımalı ilköğretim uygulamasına dahil edilmesi veya aynı yerleşim biriminde 10 öğrenci bulunması durumunda ilkokul açılması, okul dönüşümleri ile ilgili alınacak onayların, haziran-eylül ayları arasında alınması konularına azami dikkat edilmesinin istenmektedir.
Bu yazı doğrultusunda ilçemiz merkezinde bulunan okullar ile köy ve kasabalardaki okullardan uygun olanların ayrışmasını yaptıklarını, Acı ile Boğazevci İlkokul ve Ortaokullarından Boğazevci’nin ilkokul Acı İlköğretim okulunu ise ortaokul olarak ayrıştıracaklarını, bununla ilgili çalışmaların yapıldığını, bu iki yerleşim yerindeki öğrenci sayıları da baz alınarak ayrışmayı gerçekleştireceklerini ancak Boğazevci kasabasında bulunan velilerin bu duruma sıcak bakmadıklarını öğrenince hem Acı köyünde yaşayan veliler hem de Boğazevci kasabasında veliler ile 16/04/2013 tarihinde bu konu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.”dedi.
Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan “6287 sayılı yasa ile ilköğretim okullarının 1–4. Sınıf ilkokul, 5–8. Sınıfın ise ortaokul olarak ayrışmasının esas olduğunu, bunun pedagojik açıdan incelendiğinde de elzem olduğunu, Sekiz yıllık kesintisiz eğitimde 1. sınıf öğrencisi ile 8. sınıf öğrencisi aynı bahçede oyun oynuyor, aynı tuvaleti kullanıyor ve aynı kantinde alışveriş yapmak için sıraya giriyordu. Yetişkin öğrencilerin bedensel üstünlükleri karşısında alt sınıf öğrencileri ezilebiliyor, ortak mekânlardan yeterince yararlanamıyordu. Yeni sistem, yaş aralığını düşürerek ilkokulların ayrı binalarda, diğer okullara (ortaokul ve lise) devam eden öğrencilerin ise farklı binalarda eğitim yapmasına imkân tanımıştır.” ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bir Bu Eden Ilk Ilkokul Nda Veya

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji