YouTube

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %-0,05
Çizgi Takip Eden Robot Ankara’da Yozgat'ı Temsil Edecek

Çizgi Takip Eden Robot Ankara’da Yozgat'ı Temsil Edecek

9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan 10’uncu Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yozgat’ı temsil edecek.
08032013cizgiYerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, okullarında kurdukları, Robot Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından Yiğit ve Kürşat isimli iki robot yapıldığını belirterek, “Bu robotlar 9-10 Mart tarihlerinde Ankara’da düzenlenen 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde Yozgat’ı temsil edecek.” dedi.
Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlandığını ifade eden Almacı, Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından düzenlenen 6. MEB Robot Yarışmasında 4. olduğunu belirti.
Almacı, “2012 yılı içersinde gerçekleşen 6. MEB Robot Yarışmasına Yiğit ve Kürşat adlı robotlarımızla yarışmaya katıldık. Gerçekleşen yarışmada Türkiye 4. olduk.
Çizgi takip eden  robotlar geliştirildiğinde şoför olmadan bir araç yoldaki çizgileri takip ederek istenilen yere gidebilecek. Görme engelliler için kullanılabilir yoldaki çizgilerle takip ederek hiçbir yere çarpmada yüklenilen adrese ulaşabilecek.” diye konuştu.
Çizgi izleyen robotların öğrencileri iyi motive ettiğine belirten Almacı, “Öğrencilerimiz ders saatlerin dışında burada gelip elektronik olarak bir şeyler üretmeye çalışıyor. Yeni bir şeyler üretmek için arayışlara giriyor.
Fatih Sümer, Erdoğan Çelik, Ali Sarıtaşçı, Mustafa Oflaz, Salih Aydoğan ve Faruk Kalmuk Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan çizgi izleme robotlarımız İnşallah Ankara’da Yozgat’ı en iyi şekilde temsil eder.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji