YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %0,64
Deprem Simülatör Tır'ı Yerköy'de

Deprem Simülatör Tır'ı Yerköy'de

Deprem konusunda halkı bilinçlendirmek için Türkiye’yi dolaşan AKUT’un deprem simülatör TIR’ı Yerköy’de.
15052012akutArama Kurtarma Derneği (AKUT) Yerköy İlçe İstasyon meydanında,  kurdukları deprem simülasyonu TIR’ıyla vatandaşlara ve öğrencilere doğal afetlerden korunma uygulamalı olarak anlatıldı.
Yerköy İstasyon meydanında kurulan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) simülatörüyle ekipler TIR içerisine kurdukları güvenli ve güvensiz odalarda vatandaşlara afetlerden korunmanın yollarını anlatıldı.
AKUT TIR’ın içerisinde yapılan odalardan güvensiz odaya oturarak, simülatörün çalıştırılmasıyla depremi 45 saniye yaşatıldı.  Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörü gün içerisinde öğrencilere deprem deneyimi yaşatarak alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.
Konu hakkında açıklama yapan Kaymakam Gale, “Deprem konusunda halkı bilinçlendirmek için Türkiye’yi dolaşan AKUT’un deprem simülatör TIR’ın Yerköy ilçemize gelmesi gerek bizim, gerekse öğrencilerimiz, gerekse de ilçe halkımız için önem teşkil etmektedir.
Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Yerköy ilçemizde deprem bölgesi içerisinden yer almaktadır. Bu yüzden de Yerköy ilçemizde neyin ne olacağı belli değildir.
Deprem konusunda devletimiz duyarlı olduğu gibi toplumumuz da duyarlı olması gerekmektedir. Duyarlı olduğumuz takdirde depremden kaçmamız mümkün değil ama depremi en az zararla alt etmemiz mümkündür.
Onun için sivil toplum örgülerinin destekleri bizim için önemli, bu tür etkinliklerin devam etmesini arzu ediyoruz.”dedi.
AKUT’un deprem tatbikatına Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, öğrenciler ve Yerköylüler katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji