YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %1,03
  • BIST
    %0,43
Derneklere proje müjdesi

Derneklere proje müjdesi

Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, İçişleri Bakanlığı’nın toplum yararına projeler hazırlayan Yozgat il ve ilçelerinde bulunan derneklere hibe desteğinde bulunulacağını açıkladı
30012012yurtluYurtlu, 2013 yılında yardım yapılacak proje konuları ve başvuru işlemleri hakkında derneklere duyuruda bulundu. Yurtlu; “İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge” kapsamında derneklere hazırladıkları projeleri gerçekleştirmek üzere mali yardım yapılmaktadır” dedi.
Proje konuları arasında sivil Toplum, insan hakları; demokrasi bilincinin yaşatılması ve arttırılmasına yönelik projeler olmak üzere pek çok madde bulunduğuna dikkat çeken Yurtlu, şu açıklamalarda bulundu: “Kamu karar mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler, Sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin ve iletişimlerinin arttırılmasına yönelik eğitim ve sosyal içerikli projeler.
Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik, sağlık, eğitim, kültürel ve sosyal içerikli projeler, Gençlerin, kadınların ve engellilerin istihdamını, girişimciliğini ve inovasyonu arttırmaya yönelik projeler,Toplumun fiziksel ve ruhsal sağlığı ile çevre sağlığının korunmasına yönelik projeler, Aile ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik projeler.”
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen derneklerin belirlenen konularla ilgili projelerini “Başvuru Rehberi”ne göre hazırlayarak teslim etmeleri gerektiğini hatırlatan Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu; “Mayıs dönemi için en geç 1 Nisan 2013, Eylül Dönemi için 2 Nisan – 1 Ağustos 2013 tarihleri arasında dernek merkezlerinin bulunduğu Valiliğe (İl Dernekler Müdürlüğüne) müracaat etmeleri gerekmektedir.
Başvuru Rehberine uygun olarak hazırlanmamış projeler değerlendirmeye alınmaz. Projenizi hazırlamadan önce Başvuru Rehberini mutlaka okunması gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Sayın müdürüm bu tür çalışmalarınızı gerçekten çok beğendik tebrik ederiz. Bu konuda biz Yerköy Engelliler Derneği olarak engelli kardeşlerimize iş imkanı sağlamak bu nedenle bazı projelerimiz bulunmaktadır. Yerköy Sanayi Sitesinde 1-2 dükkan kiralayarak deterjan malzemeleri üretmek engelliler derneği adına çalıştırabileceğimiz restorant, pansiyon, otopark işletmeciliğine atılım yapmak istiyoruz. Fakat şu an önümüzde bulunan bir iki küçük engel nedeni ile engelleri aşamıyoruz. Resmi açıdan hiç bir atılımda bulunamıyoruz. Saygılarımızla . Yerköy Orta Anadolu Engelliler Dernek Başkanı Tel. 0544 333 09 80 ilgilerinize.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji