YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-1,25
Devletin çadırından tarlaya

Devletin çadırından tarlaya

Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden çalışmak tarlada çalışmak için Türkiye’nin değişik illerine giden tarım işçileri için ilk defa 2011 yılında kurulmaya başlayan çadırlar, Yozgat’taki tarım arazilerinde bu yıl da kuruldu. Aileleriyle birlikte çadırlarda yaşayan işçiler, çadırlarda kent hayatı yaşadıklarını söylediler.
30052013cadirDevletin Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerini İyileştirme Projesi (METİP) çerçevesinde Yozgat’ta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen tarım işçileri için kurulan modern çadır kentler bu yıl da hasat dönemi öncesi mevsimlik işçiler için kurulmaya başladı. Yozgat Merkez ve 13 ilçesinde 21 bölgede tapulaştırılmış alanlara çadırlar kuruldu.
Yerköy’ün Sekili Beldesi’nde kurulan METİP Çadırlarında aileleriyle birlikte kalan mevsimlik işçiler, daha önce bezden çadırlarda yaşarken modern çadırlarda daha rahat olduklarını söylediler.
Hüseyin Karameşe de tarım işçisi olarak 9 yıldır Yozgat’a geldiğini belirterek, yeni çadırlardan daha rahat bir yaşam sürdüklerini söyledi.
Eşiyle geldiği arazide bir de bebeğinin olduğunu söyleyen Karameşe ;” Yılın dokuz ayı buradayım. İki kişiyim ben ve eşim. Eskiden kötüydü şimdi daha güzel. Mesela geliyoruz çadırlarımız hazır. İşimiz hazır çalışıyoruz. Beş altı ay çalışıp memleketimize gidiyoruz. Çadırlar bu sene güzel oldu.
Banyo, Tuvalet ve Su Sıkıntısı Yaşanıyor
İdris İkinci, çadırların artık devlet tarafından kurulmasından son derece memnun oldukların fakat birçok çadırda olmayan eksiklerinin bulunduğuna dikkat çekti. İkinci; “Sıkıntımız tuvalet, banyo su sıkıntımız var. Elektrik sıkıntısı bunlar yok.  Ne tuvalet ne banyo ne su var. Suyumuz var bir çeşme var 500-600 metreileriden gidip su alıyoruz. Okul yok. Okulu geçen sene kurdular geri kaldırdılar. Çocuklar boş oynuyorlar” diye konuştu.
Okul Unutuldu Mu?
Şanlıurfa’dan gelerek Sekili’de kurulan MİTİP Çadırlarında kalan aileler her yıl kurulurken bu yıl çocuklarına okul imkânı sunulmadığını belirterek, yetkililerin bu yönde ihtiyaçları gidermesini istediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji