YouTube

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %0,86
Dilenciler vatandaşı çileden çıkarıyor

Dilenciler vatandaşı çileden çıkarıyor

Baharın gelmesi ile birlikte Yerköy’de dilencilerin sayısında artış yaşandı
31032012dilenciYerköy İlçemize farklı il ve ilçelerden gelen dilenciler, ilçe halkını ve esnafı huzursuz ediyor.
Yerköy İlçemizde havaların ısınması ile birlikte dilenci sayısında da artış yaşanıyor.
Caddelerde, sokaklarda ve evlere kadar giden dilenciler kapı kapı gezmeleri ilçe halkını rahatsız ettiğini söyleyen Yerköy Esnaflarından Ömer Arslan, “Sabah erken saatlerde Yerköy İlçemize farklı il ve ilçelerden dilenmek için ilçemize gelen dilenciler bizleri rahatsız etmektedir.”dedi.
Dilencilerin dini ve çocukları istismar ederek dilendiklerini ifade eden Arslan, ” İlçemize dilenmek için gelen dilenciler özellikle yanlarına yaşları ufak çocukları alarak iş yerimize gelmektedirler. Geldiklerinde, “Allah Rızası İçin” diyerek ve “Çocuğuma mama parası” diyerek bizleri istismar etmeye kalkışmaktalar.
Genelde ilçemize Kırıkkale ve Kırşehir’den gelip, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para toplayan dilencilerin, birçoğu özellikle küçük çocuklarını kullanarak yardım almaya çalışıyorlar.
Mümkün oldukça ben ve diğer esnaf arkadaşlarımız ilçemizde dilencilerin, dilenmesine müsaade etmemeye çalışıyoruz. Ama yinede dilencilerin duygu sömürüsüleri devam ediyorlar. “dedi.
Yerköy’e ilçe dışından veya çevre ilçelerden haftanın belirli günlerinde dilenmek için gelen kişilerin sayısının semt pazarı kurulduğu ya da Cuma ve Cumartesi günleri arttığını söyleyen Ömer Arslan, bu konuda yetkililer bir çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji