YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %2,62
Dolu, tarım alanlarına zarar verdi

Dolu, tarım alanlarına zarar verdi

Yerköy İlçemizde etkili olan sağanak yağışın doluya dönüşmesi sonucu yaklaşık Bin dekar ekili tarım alanlarında zarar meydana geldi.
Yerköy’de hafta sonu yağan yağmur ve dolu, Yakuplu, Susuz ve Çamdibi ve İnandık köyleri arazilerine zarar verdi.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, son günlerde etkili olan yağışların yerini doluya bırakması sebebiyle bölgelerinde ekili tarım alanlarına zarar verdiğini söyledi.
Başkan Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde ilçemize bağlı, Hatip, Kumluca ve Hacıosmanlı köylerinde etkili olan dolu yağışı, ekili tarım alanlarına zarar vermişti. Hafta sonu ise yağmur ve dolu nedeniyle Yakuplu, Susuz  köylerimizde, buğday ve nohut tarlalarında zararlar meydana geldi. Bizler zararın tespiti için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çiftçilerimizle zararları konusunda görüştüğümüzde arazilerinin sigortasının olmadığı belirtiyorlar. Bölgemizde yüzde 90 oranında çiftçimizin arazilerinin sigortasını yaptırmadıklarını belirledik. Bunların büyük çoğunluğu ekonomik sebeplerden dolayı ekili tarlasını sigorta yaptıramıyor. Hal böyle olunca dolu zararı gören çiftçilerimiz bizlerden ilgili bakanlık yetkililerine seslerini duyurmamızı istiyor. Bankaya ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istiyor.”dedi.
Susuz Köyünden Sebahattin Baran isimli çiftçide dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 30 dekar hububat ekili arazisinin büyük zarar gördüğünü söyledi.
Baran, “Hafta sonu yağan yağmurun doluya dönüşmesi sebebiyle Yakuplu Köyündeki yaklaşık 30 dekarlık buğday ekili tarlam yüzde yüze yakın zarar gördü. Allah’tan geldi yapacak bir şey yok. Biz çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz. Başkan bir gelir kaynağımız yok. Ekimde ekiyor bir yıl boyunca Temmuz ayında elde edeceğimiz gelirle evimizin ihtiyaçlarını ve yıllık masraflarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Şuan ekinimizde dolu yağışı büyük zarar verdi. Biçerdövere biçtirsek belki biçer parasını karşılayamayacak durumda.  Maddi açıdan dolayı sigorta da yaptıramadık,  Bu bakımdan devlet yetkililerimizden bizlerin Ziraat Bankasına olan kredi borcumuzun faizsiz olarak ertelemelerini istiyoruz.”diye konuştu.
Diğer çiftçilerde benzer ifadeler kullanarak, bankaya ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istediklerini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji