YouTube

  • DOLAR
    %0,39
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,53
  • BIST
    %-0,85
Dr. Uyar, “Artık Ölüm Bildirimleri Elektronik Ortamda”

Dr. Uyar, “Artık Ölüm Bildirimleri Elektronik Ortamda”

Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, defin ruhsatlarının, elektronik ortamda www.obs.gov.tr adresinden, Ölüm bildirim sistemi’ne göre verileceğini söyledi. 
06032013olumYerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, Sağlık Bakanlığı’nın 9 Ocak 2013 tarih 3267 sayılı yazısına istinaden; Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ölüm Belgeleri ile ilgili yeni bir düzenleme yaptığını belirterek, “Bu düzenlemeyle defin ruhsatları, elektronik ortamda www.obs.gov.tr adresinden ölüm bildirim sistemine göre verilecektir.
Uyar, “Defin ruhsatı yani ölüm belgesi sadece hekimler tarafından OBS sistemine şifreleri ile girilerek doldurulacaktır. Defin ruhsatı olmadan cenaze defin edilmeyecektir. Defin ruhsatı veren hekime, cenazenin nüfus cüzdanı teslim edilecektir.
Defin ruhsatı mesai saatleri içinde Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerince, mesai saatleri dışında ise ilçeler ve il merkezi için ayrı ayrı yapılan nöbet listelerindeki hekimlerce verilecektir.
Hekim Ölüm Bildirim Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra 4’er nüsha çıktısının 2 nüshası cenaze sahibine, 2 nüshası da Toplum Sağlığı Merkezinde kalacaktır. Ölüm belgesi doktor ve cenaze sahibi tarafından imzalanacaktır” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji